Микс концерт закри гръмко феста Жреци на музите


Микс концерт закри гръмко феста Жреци на музите

5249

Международният младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите" бе закрит с тържествена церемония и последен микс концерт в Царево оная вечер.

Близо 300 талантливи младежи и девойки от цяла България и гости от няколко европейски държави демонстрираха таланта си пред ентусиазираната публика на морския бряг в продължение на 10 дни.

Кулминацията тази година бе рок маратонът, който събра изпълнители и фенове на морската сцена в Царево. Групите Artmospheric от Пловдив, Rocco Е Freddy от София, Gunpowder от Русе, Мейз (Maze) от София и гостите Eye Cue от Македония взривиха публиката край морето. Специалният гост Коцето Калки (на снимката) изпълни популярни световни рок хитове и накара всички да пеят заедно с него.

Експериментът на тазгодишната програма – джаз концертът в Лозенец, се превърна в най-изисканото музикално събитие на сезона. Марина Господинова – вокал, Невена Григорова – барабани, Васил Хаджигрудев – контрабас и Венцислав Благоев – тромпет направиха лятната вечер незабравима за публиката в морския курорт. Те се представиха с класически джаз стандарти в нов аранжимент. Заедно с тях на сцената се качиха младите участници Теодор Батуров, Ива Ценова и Милен Михайлов, които пяха популярни хитове в джаз аранжимент. А когато музиката сближи изпълнители и слушатели, границите паднаха и редом с големите артисти на сцената излязоха дори деца. А удивените зрители видяха как всеки предмет може да стане музикален инструмент в ръцете на талантливи музиканти. Венци Благоев например замени традиционния тромпет с морска раковина.

Фестивалният огън на площада в Царево угасна, но пламъче ще продължи да искри в сърцата на всички участници чак до следващата година, когато още отсега всички се зарекоха да се съберат отново.

След поредицата концерти и културни изяви в 7 селища, шестото издание на феста вече е в историята.

Културните събития по Черноморието продължават в рамките на "Аполония".
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички