Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Наградите BRIT 2010 на живо по Радио FM+


Наградите BRIT 2010 на живо по Радио FM+

6038

За трета поредна година Радио "FM+" ще излъчва на живо в ефира си церемонията по връчването на Британските музикални награди "BRIT".

Както "MySound.bg" вече съобщи, връчването на призовете ще се състои на 16 февруари в "Earls Court Arena", Лондон, като събитието ще отпразнува и 30-я рожден ден на престижните отличия. Тази година юбилеят съвпада с третия рожден ден на сутрешното шоу “Kofein!” на Тони и Сашо. Затова водещите са решили да изпратят двама от най-запалените си слушатели на награждаването в Лондон, като поемат престоя им в британската столица, а и пътя до там и обратно.

Играта в ефира на музикалното радио стартира от понеделник – 25 януари. Регламентът е замислен така, че едновременно да забалвява слушателите, но и да представя номинираните изпълнители – на всеки час ще звучат две песни на един и същ изпълнител. Щом слушателите ги чуят, трябва да се обадят или изпратят есемес с името на артиста. На 8 февруари ще стане ясен щастливият слушател, който ще може с придружител да лети до Лондон на 16 февруари.

Претендентите за "BRIT" 2010 бяха официално обявени на 18 януари в Лондон, като с най-много номинации се оказаха британските певици Florence & The Machine, Лили Алън (Lily Allen), Pixie Lott и американската поп сензация Лейди Гага (Lady Gaga).
 
Изпълнителката на хита "Poker Face", която тази година прави своя Brit дебют, ще се бори в три категории - за "Най-добра международна певица", "Международен пробив" и "Най-добър международен албум" за продукцията си "The Fame".

24-годишната Florence & The Machine е номинирана за "Най-добра британска певица", "Британски пробив" и "Най-добър британски албум".

Лили Алън също ще се бори за три статуетки - в категориите "Най-добра британска певица", "Най-добър британски албум" и "Най-добър британски сингъл" за парчето си "The Fear".

Младата Pixie Lott, която е сравнително непозната на българската публика, взриви английските чартове през 2009 с дебютната си песен "Mama Do". Точно заради нея 19-годишната певица и актриса получи 3 номинации: за "Най-добър британски сингъл", "Най-добра британска певица" и "Британски пробив".

При мъжете за отличието "Най-добър британски изпълнител" ще се борят Келвин Харис, Дизи Раскал, Мика, Паоло Нутини и поп ветеранът Роби Уилямс (Robbie Williams). За статуетката "Британска група" пък са отличени Doves, Friendly Fires, JLS, Kasabian и Мюз (Muse).

В категория "Най-добър международен изпълнител" един срещу друг застават Брус Спрингстийн, Еминем, Джей-Зи, Майкъл Бубле и Сийсик Стив. При дамите, освен Лейди Гага, са номинирани още Ladyhawke, Нора Джоунс, Риана и Шакира.
 
За "Най-добър международен албум" са отличени Animal Collective за "Merriweather Post Pavilion", Блек Айд Пийс за "The E.N.D"., Empire Of The Sun за "Walking On A Dream", Джей-Зи за "The Blueprint" и както стана ясно, Лейди Гага за "The Fame".
 
По случай 30-годишния си юбилей, "BRIT" 2010 ще връчи и две извънредни ретроспективни награди - за "Най-продаван албум в последните 30 години" и "Най-запомнящо се живо изпълнение в последните 30 години".

Британската суперзвезда Роби Уилямс отнася специален приз - за заслугите му към развитието на поп културата във Великобритания. Самият той се очаква да закрие официалната церемония в "Earls Court Arena" на 16 февруари със запомнящо се изпълнение.

Сред останалите знаменитости, които ще пеят на живо в ефира на радиото от сцената на лондонската зала, са Kasabian, Лейди Гага, JLS, Джей- Зи, ЛилиАлън , Черил Коул и др.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички