Новият албум на Джо Кокър - Fire It Up, излиза на 2 ноември


Новият албум на Джо Кокър - Fire It Up, излиза на 2 ноември

3774

След повече от 40 години в музикалния бизнес, легендарният британски изпълнител и многократен носител на наградата "Грами" (Grammy) Джо Кокър (Joe Cocker) продължава да е сред най-успелите и обичани по света артисти.

Спечелил сърцата на милиони хора по света с уникалния си глас и емоционални изпълнения, той обяви 23-ия си студиен албум, озаглавен "Fire It Up". У нас той ще бъде издаден в деня на неговата световна премиера - 2 ноември, от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music.

Последният диск на Кокър  - "Hard Knocks", се появи през 2010 и регистрира платинени продажби,а част от неговите парчета бяха звездно представени от именития певец и на концерта му в България. За записите на новия албум Джо работи отново с продуцента Мат Серлетик (Matt Serletic) и екипа на Californian Emblem Studios.   

Мат Серлетик (Matchbox Twenty, Rob Thomas, Collective Soul, Карлос Сантана (Carlos Santana) и други) и Кокър продуцират 11 нови изпълнения, които записват през есента на 2011 и пролетта на 2012.  

"Преминахме на ново ниво. Развълнуван съм от новите и различни елементи, които вкарахме в този албум – имаме страхотен класически соул, емоционални балади, енергични парчета и всяка песен има своето място в албума", разкрива Серлетик. Джо Кокър добавя: "Създаването на албум е като рисуването на картина – 12 песни, 12 различни цвята. Не мога да творя само в един цвят".

Разнообразието се определя от песни като "Eye On The Prize", написана от Marc Broussard от Ню Орлийнс, автор и на "Hard Knocks"; "I’ll Walk In The Sunshine Again", създадена от Кийт Ърбън, един от най-успешните изпълнители и композитори с платинени продажби. "Това е кънтри песен, но не съвсем... Обещавам, че ще останете изненадани", не крие Кокър. "The Letting Go" пък е композирана от екип в състав: Чарли Евънс, младата британска блус/соул певица Джос Стоун и носителя на "Грами" Греъм Лайл.

Едноименна песен "Fire It Up", определена за първи сингъл, е дело на Alan Frew, Johnny Reid и Marty Dodson.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички