Новият албум на Джо Кокър вече официално и в България


Новият албум на Джо Кокър вече официално и в България

4629

След повече от 40 години в музикалния бизнес, легендарният британски изпълнител и многократен носител на наградата "Грами" Джо Кокър (Joe Cocker) продължава да е сред най-успешните и обичани артисти в света.

Спечелил сърцата на милиони хора по света с уникалния си глас и емоционални изпълнения, той е готов със своя нов албум - "Fire It Up. Както MySound.bg огласи, това е 23-ят студиен проект в дискографията на вокалиста. Новината е, че записът вече е и у нас от днес чрез "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music.

Последният албум на Кокър - "Hard Knocks" (2010), който бе представен и в България, регистрира платинени продажби. За записите на новия проект легендата отново работи с продуцента Мат Серлетик и екипа на Californian Emblem Studios. Мат Серлетик (Matchbox Twenty, Rob Thomas, Collective Soul, Carlos Santana и други) и Джо Кокър продуцират 11 нови песни за "Fire It Up", които записват през есента на 2011 и пролетта на 2012 година.

"Преминахме на ново ниво. Развълнуван съм от новите и различни елементи, които вкарахме в този албум – имаме страхотен класически соул, емоционални балади, енергични парчета и всяка песен има своето място в албума", казва Серлетик за работата си с Кокър.

"Създаването на албум е като рисуването на картина – 12 песни, 12 различни цвята.. Не мога да творя само в един цвят", обяснява знаменитият вокалист. Разнообразието във "Fire It Up" се определя от песни като "Eye On The Prize", написана от Marc Broussard от Ню Орлийнс, автор и на "Hard Knocks";  "I’ll Walk In The Sunshine Again", създадена от Кийт Ърбан , един от най-успешните изпълнители и композитори с платинени продажби. За нея Джо казва "Това е кънтри песен, но не съвсем.. Обещавам, че ще останете изненадани" ; парчето "The Letting Go" е написано от триото -  Чарли Евънс, младата британска блус/соул певица Джос Стоун и носителя на "Грами" (Grammy) - Греъм Лайл. Едноименна песен, определена за първи сингъл, е дело на творческия екип Alan Frew, Johnny Reid и Marty Dodson. "Fire It Up" притежава силен текст и завладяващи хорови изпълнения с характерната страст на Джо Кокър.

Той ще предприеме промоционална обиколка из Европа идната година в подкрепа на "Fire It Up".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички