Последните дни на Ейми Уайнхаус - в Rolling Stone


Последните дни на Ейми Уайнхаус - в Rolling Stone

4813

В новия си брой, на пазара от днес (5 август), Rolling Stone разказва за последните дни на Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) и прави ретроспекция към по-добрите времена, когато певицата е влюбена и е на върха на класациите.

Британската соул вокалистка, чиито невероятни музикални постижения нерядко бяха засенчени от изпълнения ѝ с проблеми личен живот, бе открита мъртва в апартамента си в Лондон на 23 юли. Въпреки че към момента от полицията определят причината за смъртта като "неизяснена", много хора коментират, че Ейми най-накрая е станала жертва на пороците си след години на богато документирани проблеми с алкохола и наркотиците. Певицата бе на 27 години и към трагичната й история бе добавен още един тъжен детайл – Уайнхаус влиза в така наречения Клуб 27 – група велики музиканти, които умират на тази възраст, включваща Джим Морисън, Джими Хендрикс, Дженис Джоплин, Брайн Джоунс и Кърт Кобейн.

На сцената с Ерик Клептън (Eric Clapton) и зад кадър с Мартин Скорсезе: Rolling Stone кани в съвършено спокойния живот на една рок-ен-рол легенда. Роби Робъртсън, вече на 67, току-що е издал първия си албум от 1998 година насам с гост звезди като дружката му Клептън, Том Морело и Трент Резнър. Като изключим няколкото телевизионни участия обаче, той не свири в подкрепа на новия диск, а се наслаждава с пълна сила на разточителния си начин на живот в Холивуд. "В Лос Анджелис хората изобретиха идеята да създават мечти. Обожавам това", признава музикантът.

Ако изпитваш нетърпимост към ексцентричната Лейди Гага, Кaти Пери (Katy Perry) може да е точната доза талант и артистичност, за да се превърне в любимата ти съвременна поп дива. След три фалстарта и известно лутане в Ел Ей накрая нещата потръгват, за да се стигне до захаросания й на пръв поглед свят, облян от ярка флуоресцираща светлина. Но както тя самата казва: "Часът на блясъка" е нож с две остриета и ако се порежеш, боли зверски". В новия брой изданието разказва за цената на главозамайващия ѝ успех, нейния брак със смахнатия британски комедиант Ръсел Бранд и силата на превъзходното й деколте.

Супероткачалката Зак Галъфанакис от "Последният ергенски запой" и "Път с предимство" е сред най-големите холивудски звезди, но се старае да си остане мързеливец, какъвто винаги е бил. През последните години киноиндустрията върви необратимо в посоката на Зак като използва ексцентричния му чар и умението му да ръси глупости безнаказано. “Неуместността ми е забавна. Грубостта е ужасно смешна. Във възторг съм от идеята, че може да си толкова тъп, че да не усетиш, че проявяваш неуважение към друг човек", казва Галъфанакис.

Бившият американски вицепрезидент Ал Гор е сред най-големите апологети на борбата с глобалното затопляне. Той е автор на книгата и филма "Неудобната истина", посветени на проблемите с климатичните промени. В този брой на Rolling Stone Гор се позовава на последните научни изследвания, за да очертае бедственото бъдеще на планетата и следващите от него икономически катаклизми. Той изобличава "замърсителите", сочи медиите като манипулиран рефер в дебатите за климата и призовава към вземането на адекватни и демократични мерки. 

Режисьорът Андрей Паунов, взел някои от най-престижните награди за кино с филмите си "Георги и пеперудите" и "Проблем с комарите", дава най-обширното си интервю досега. Той говори за ресторанта си "200 лисици", за новия си документален проект "Момчето, което беше цар" – биографичен филм за Симеон Сакскобургготски в най-добрите традиции на театъра на абсурда, за Mexican Express – първата българо-естонска анимационна копродукция, на която е сценарист и чийто стил описва "като Дисни, но на тежки наркотици", за това как се пече прасе по хавайски и за митичната птица рукирак.

"Дойде моментът, в който да се оттегля", коментира Далай Лама решението си официално да се пенсионира от държавни задължения, въпреки многократните призиви на тибетския парламент да размисли. Това бележи невероятното доброволно разделение на религиозната от светската власт в Тибет за първи път от 350 години насам. Какво разказа 14-ият поред Далай Лама за прераждането, за момчешката му възхита от Мао и предизвикателствата, които стоят пред неговия наследник - в специалния брой на изданието.

Неговият екип предлага и нестандартен поглед към екстремните спортове – през обектива на самите участници в тях.

Лудите глави на сноуборда, парапланеризма, скейтборда и други високоадреналинови приключения превръщат любителските си видеа в документални филми, които се състезават за фестивални награди и са толкова зарибяващи, че ти иде да се понесеш бясно с вятъра.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички