Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Преди концерта: Родолфо Медерос опъва бандонеона в Дома на киното


Преди концерта: Родолфо Медерос опъва бандонеона в Дома на киното

5078

В рубриката “Преди концерта” на Дома на киното в столицата предстои да видим два филма с Родолфо Медерос (Rodolfo Mederos) на 28 октомври и 3 ноември.

Преди танго фиестата в София на един от най-великите живи бандонеонисти ще бъдат прожектирани два филма с негово участие. Целта ни е чрез тях българската публика да се запознае с живота и творчеството на Родолфо Медерос, както и с неговото огромно значение и принос в областта на аржентинското танго и музиката въобще, обясниха организаторите.

На 28 октомври от 19.00 ч. ще се състои прожекцията на документалния филм “Различният път: танго с Родолфо Медерос”. Лентата представя Родолфо като един от най-големите авторитети в областта на тангото и вдъхновение за новите поколения музиканти. Роден в Буенос Айрес и все още живеещ там, градът винаги е бил неговата муза.

“Аз съм продукт на моя град, Буенос Айрес, продукт на всяка една улица и ъгъл...”. И това става очевидно всеки път, когато Медерос засвири на бандонеона си, независимо дали заедно с някой от многото си ансамбли или сам. Звуците на неговия инструмент са като музикални картини на живота, пътуване из местата и епохите на неговия роден град. Носейки се над Буенос Айрес като ангел, неговите изпълнения улавят същността на гигантския град, който никога не спи и намира покой единствено в музиката на Медерос.

Музиката му е неразделна част от града и отразява неговото съвремие и наситеност. А борбата на Родолфо Медерос в името на тангото – самотен поход на един мъж и неговия бандонеон – продължава. Освен различните формации на корифея, музиката включва и двама изключителни певци, младият аржентинец Ариел Ардит и фламенко звездата Мигел Поведа, чието емоционално изпълнение е един от многото прекрасни моменти в продукцията.

На 3 ноември пък от 21 ч. е прожекцията на венецуелско-аржентинския филм “Последният бандонеон”, който беше представен с огромен успех в рамките на миналогодишното издание на фестивала “Киномания”. Младата бандонеонистка Марина Гайото, която си изкарва хляба, свирейки в автобусите и метрото, се явява на прослушване при Родолфо Медерос за участвие в неговия нов оркестър за танго. Но от постоянното пренасяне бандонеонът й е в ужасно състояние и самият Медерос я съветва да намери нов инструмент.

Марина импулсивно се хвърля да дири легендарния Двойно А - Страдивариусът на бандонеоните. Търсенето я отвежда при стари лютиери, из градските танцови зали, среща я с големите "маестрос" на тангото, но най-вече й разкрива славното минало на бандонеона. В това време репетициите продължават, а Медерос се доближава до изпълнението на собствената си мечта. Всичко избухва в един финал, изпълнен с танго и двойки, танцуващи на музиката на оркестъра, в присъствието на шестима стари бандонеонисти, извикани специално за този апотеоз на музиката.

Както "MySound.bg" вече информира, шоуто на Родолфо Медерос и неговото трио се организира от "ТангерИН" и "ДжаZZ Плюс" и ще се състои на 17 ноември в зала “България” от 19:30 ч.

В изявата ще участват и известните аржентински танцьори на танго Наталия Гамес и Габриел Анхио.

Билети за концерта има все още на касата на зала “България” и в мрежата на "Тикет Плюс" (www.ticketplus.bg).

Официалният сайт на концерта е http://rodolfomederos.tanguerin.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички