Рут Колева представи: Музика на новото време


Рут Колева представи: Музика на новото време

3510

Ясно е.

Кое? - ще попитате.

Това, че има един клуб в столицата, към чиято атмосфера човек лесно може да се пристрасти и с всяко посещение да се чувства все по на мястото си. Три думи – Sofia Live Club. В светлината на прожекторите му застана соул фънк изпълнителката Рут Колева, която благодарение на платформата My Beat на Ballantine’s представи проекта си Future Soul Divas. Мястото бе пренесено в света на шведското дуо Amalia и Opolopo в нощта срещу неделя.

Началото бе нежно и плавно с вокалното майсторство на Рут. Тя самата бе очарователна с дълга черна рокля с жълто и нестандартно, но с интересно решение за подаващите се отдолу бели кецове. Текстовете на песните й могат да накарат човек да потъне в историята, пресъздадена в тях, но и в неговата собствена, която открива сред някои от редовете. Изпълнението на живо на "Защо?", чийто клип излезе по-рано тази седмица, бе много дълбоко и лично изживяване. Редом до Колева, своя талант и умения за импровизация показа и барабанистът и продуцент Васил Вутев Soulization.

Ексцентричната визия на специалните гости Amalia и Opolopo определено бе отразена и в музиката, която донесоха със себе си. Някои биха я определили като фънк от бъдещето, други – като диско от времето на големите бухнали прически и панталони тип чарлстон. Новаторският подход на диджея/кийбордист/продуцент Opolopo, заедно със заряда в гласа на вокалистката и сценичното й поведение, определено внесоха разнообразие в познатата ни досега "клубна музика". Някои не бяха подготвени за подобно музикално оформление, други искрено се забавляваха и танцуваха под звуците на разчупените бийтове. Рут изпълни едно от желанията си и пя на една сцена с шведските музиканти.

Но с това изненадите на събитието не се изчерпаха. Втория си албум представи вече световноизвестният пианист Мартин Денев. Дискът е записан в Холандия с участието на много гост артисти, включително и български, сред които Васил Вутев и Рут. Името на проекта е "Martin Denev Meets Colonel Red & Other Survivors "Bamness".

Някои от пиесите в него се доближават до клубния стил с денс и грууви бийтове, но звученето като цяло е джаз.

Снимки на Ани Димитрова - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички