Слънчеви вълнения и фламенко с Чамбао!


Слънчеви вълнения и фламенко с Чамбао!

2570

Фламенко сензацията Чамбао (Chambao) заваладя българските сърца за пореден път снощи.

Зала 1 в НДК беше препълнена с хора от всякаква възраст, дошли да сгреят кръвта си с малко гореща музика.

Лари, Ел, Еди и съпътстващите ги музиканти от електро-фламенко групата от Малага, Андалусия, се появиха на сцената с 20 минути закъснение. За сметка на това, изнесоха грандиозен двучасов концерт.

Още с излизането си на сцената гостите бяха посрещнати с викове и ръкопляскания и дистанцията с публиката беше стопена. Лъчезарна и непосредствена, Ла Мари пя боса и сякаш донесе лятото в залата.

Началото бе дадено с "La verdad mentira", която предизвика бурни аплодисменти, след това гигът продължи с други изпълнения от номинирания за Латино Грами едноименен албум - "Chambao", сред които "Los sunenos", "Buenos consejos" и "Miedo por dentro".

След като се извини, че не владее добре английски, фронтдамата Мари започна да говори между песните на испански, като повечето от хората в залата я разбираха и дори ѝ отговаряха с викове, между които най-често "guapa" ("красавица"). Освен с топлия, извиращ от душата вокал на Ла Мари, групата очарова почитателите си и с няколко виртуозни сола на магнетичния китарист, носещ черен тюрбан на главата си, Тони Кантеро, както и на саксофониста и флейтист Роберто Кантеро. Някои от композициите прозвучаха в по-минималистичен аранжимент само с пиано, барабани и бас.

Между две от песните иззад завесите се дочу настройване на цигулка и публиката изригна в аплодисменти, разпознала, че на сцената предстои да излезе Васко Василев. След като Ла Мари го представи като прекрасен музикант, композитор и човек, маестрото се появи и изпълни с групата "Lo major pa ti".  За известно съжаление се оказа, че това ще е единствената му поява на сцената. Концертът продължи с най-големите хитове на Чамбао, сред които "Pokito a Poko", "Duende del sur", импровизация по "Танцът на Зорба" и ска версия на "Te la creio tu", на която цялата зала беше на крака и танцуваше заедно със самите музиканти.

След горещото си представяне в столицата вчера, Чамбао ще стоплят душите и на пловдивчани днес, а на 10 ноември ще завладеят с вълшебната си музика и варненските ценители на екзотичните ритми.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички