Смях и плач едновременно с Backyard Jazz Orchestra


Смях и плач едновременно с Backyard Jazz Orchestra

3588

Вторият концерт от програмата на тазгодишния фестивал ДжаZZ Плюс е на интернационалния биг бенд Backyard Jazz Orchestra.

Събитието е в Sofia Live Club от 20.30 ч. довечера.

Гостите пристигат директно от Скопския Джаз Фестивал, където свириха вчера в пълна зала, радушно приети от публиката. Както MySound.bg вече писа, в сърцето на този проект стоят пианистът Стефан Шулце и неговият дългогодишен музикален партньор - саксофонистът Петер Евалд, които се вдъхновяват от балканската музикална традиция след едно свое посещение на страните от Югоизточна Европа. Тук те намират поле за сътрудничество с местни музиканти, като напояват музиката си с мелодии от региона. С подкрепата на Гьоте-Институт те сформират Backyard Jazz Orchestra. Целта им е да представят богатото музикално наследство от Балканите в съвременен джаз контекст.
Групата се състои от известни инструменталисти от региона - акордеонистът Мартин Любенов, флейтистката Десислава Петкова, тромбонистът Бранко Илиевски, пианистът Гордан Спасовски, перкусионистът Тони Калчев и германски артисти, а музиката е по-откачена и вълнуваща, отколкото можете да си представите. Ще чуете песни, които могат да ви разплачат, галопиращи, неравноделни ритми и опияняващи химни за живота, анонсират организаторите от "Дюкян Меломан".

Концертът на Backyard Jazz Orchestra се осъществява със съдействието на Гьоте-институт и е подкрепен от програмата "София 2019 - кандидат за европейска столица на културата".

Билети за VIII ДжаZZ Плюс Фестивал може да намерите в "Дюкян Меломан", в търговските вериги "Пикадили", "Техномаркет", "Ориндж", "Фотосинтезис", както и в онлайн мрежата на "Тикетплюс".

Фестивален пропуск може да закупите в "Дюкян Меломан" или на http://ticketplus.bg

Билетите за концерта довечера са по 15 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички