Sofia Blues Meeting 4! Хедонизъм на екс


Sofia Blues Meeting 4! Хедонизъм на екс

4777

Поредното издание на Sofia Blues Meeting ще разкрие хедонистичната страна на живота и музиката в Sofia Live Club довечера.

Специални гости на четвъртия столичен блус фестивал с това име са американците The Reverend Peyton’s Big Damn Band (на снимката).

Българската публика получава уникален шанс да чуе на живо по-традиционни, но и по-непознати форми на жанра като делта блус, фолк блус и руутс в съвременното им звучене. Няма да бъде подмината експресивността и на блус-рока.

The Reverend Peyton’s Big Damn Band са изключително атрактивни на сцената, черпещи вдъхновение от Чарли Патън (Charlie Patton)– вероятно първият записан блусмен през 20-е години на миналия век. Стилът на гостите може да се определи като rural blues, roots music с голям примес и на folk blues. Тоест – всичко онова, в което се корени блусът - магията на Великата река, както американците наричат Мисисипи. С прецизно и наистина съвременно звучене, музикантите обещават да отлетят заедно с нас във времето. Мнозина от присъстващите ще се изненадат, като разпознаят не един или два музикални мотива от песни от своето детство,  уестърните или училищния фолклор. Но няма нищо странно – просто цялата съвременна американска музика тръгва именно от блус музиката. The Reverend Payton’s Big Damn Band издадоха тази година своя четвърти албум "Peyton’s Оn Patton", посветен на Чарли Патън.

Той е сред най-значимите представители на делта блуса, наред със Скип ДжеймсСон Хаус, Томи Джонсън, Робърт Джонсън, Биг Джо Уилямс, Бука Уайт и Томи Макленън.  

(http://www.bigdamnband.com/)

Чрез The Reverend Peyton’s Big Damn Band родната публика ще види на живо как се музицира на един колкото и непознат у нас, толкова и атрактивен инструмент, а именно washboard.

Брейкинг Блус (Breaking Blues) са още едно доказателство за силните традиции и високото ниво на блуса и блус-рока в Унгария. Носители на 1-а награда за блус на фестивала в европейската столица на културата през 2010 –град Печ, Унгария.

Делта Рустърс е най-новият блус проект в България, чиито членове са надълбоко блуса, а експериментите им са от делтата на Мисисипи през Тенеси - та до Чикаго. Че и по-нататък.

Цените на билетите за феста са 25 лв. в предварителна продажба и 30 лв. на входa в деня на събитието.

След успешните си досегашни издания, Sofia Blues Meeting - единствената проява в България, поставяща на фокус т.н. дяволска музика, заслужи статут на "активен член" на European Blues Union през май тази година.

European Blues Union (Брюксел) и има за мисия да съхранява и пази живи блус музиката и блус културата в България. Основна мисия е и желанието да спомага за "ренесанса" и реабилитирането на нормалните човешки ценности в нашето общество, да поддържа хедонистична нагласа у хората и не на последно място - да служи за платформа на контакти между български блус изпълнители и техни колеги от чужбина, както и на различни блус организации.

Sofia Blues Meeting представи досега Ерик Сардинас, професор Владимир Радулов, Гай Дейвис (една от знаменитостите на световната акустична блус сцена, носител на редица престижни награди), Васко Кръпката, Джоан ШоуТейлър (Joanne Shaw Taylor ) и много други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички