Спечели покана за концерта на The Cinematic Orchestra


Спечели покана за концерта на The Cinematic Orchestra

4096

Както обещахме, "Спечели с MySound.bg" продължава.

Този път предложението е от страна на Bushmills Brothers, организиращи концерта на Синематик Оркестра (The Cinematic Orchestra) в столичната зала "Универсиада" на 17 ноември.

Двама късметлии ще получат покана за първата изява на британците у нас.

Имената им ще бъдат изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича последният студиен албум на Синетаматик Оркестра?

Очакваме на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Cinematic

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, можете да откриете MySound.bg!

Крайният срок за участие е 23.00 ч. на 16 декември.

Успех на всички!

Междувременно, стана ясно, че вокалът на гостите - бруклинският певец, композитор и поет L.D. Brown (на снимката), ще подгрее групата със самостоятелния си проект.

Известен с артистичния псевдоним Grey Reverend, той още открие събитието с песни от дебютния си албум "Of The Days" (2011), който му осигурява договор с един от дъщерните лейбъли на Ninja Tune, участие в саундтраковете на няколко хитови телевизионни сериала и хвалебствени ревюта от критици и фенове.

Вратите за концерта ще бъдат отворени от 18.30 ч., а Grey Reverend ще излезе на сцената в 19.30 ч. Хедлайнърите ще започнат точно в 20.00 часа и организаторите съветват всички, които биха искали да им се насладят от самото начало, да избегнат влизането в последния момент.

Както MySound.bg огласи, афтърпартито ще продължи в по-динамична посока с още един емблематичен артист от Ninja TuneКид Коала (Kid Koala), който ще застане зад пулта в 21.30 часа.

Роден в Пенсилвания и закърмен с джаза и инди рока от 80-е, L.D. Brown започва музикалната си кариера с класическа китара, която изучава при виртуозния си ментор Пат Мартино. По-късно обаче получава фокална дистония (невралгично схващане на части от ръцете). Въпреки невъзможността да се реализира като професионален инструменталист, продължава музикалното си образование и задълбочава любовта си към акустичните фолк и блус музиканти - светилата John Fahey, Bert Jansch, Joni Mitchell и "Мисисипи" Джон Хърт (Mississippi John Hurt).  

През 2007 се мести в Бруклин и скоро след това се запознава с основателя на Синематик Оркестра - Джейсън Суинскоу (Jason Swinscoe), в кафенето на сестра си. По това време проектът Grey Reverend вече има първите си демо записи, Суинскоу е във финалния етап на миксирането на албума "Ma Fleur". Двамата бързо намират общ език, а по-късно Джейсън открива в L.D. новия си вокал, а Grey Reverend – издател в лицето на дъщерния на Ninja Tune лейбъл Motion Audio, менажиран от Джей.

Дебютният диск на Grey Reverend - "Of The Days", излиза 4 години по-късно.

Неговата авторска музика, на която ще се наслади и българската публика на живо, включва чувствени композиции, изпълнени само с акустична китара и глас. Без ефекти, без технологични иновации в манипулациите на звука, сурови, истински, уникални песни в сивата зона между акустичния фолк, джаза, блуса и инди рока. Структури на акордите и техниката на изпълнение, въпреки здравословния му проблем, са впечатляващи.

Специалната меломанска вечер е с подкрепата на ирландското уиски Bushmills, което по традиция подкрепя качествените музикални събития у нас.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички