Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

"The Unofficial Bridgerton Musical" на Barlow & Bear в "Картини от една изложба" довечера


"The Unofficial Bridgerton Musical" на Barlow & Bear в "Картини от една изложба" довечера

1878

Годината е 1813-та.

Британският кралски двор. Кралица Charlotte of Mecklenburg-Strelitz задава тон за светските събития във висшето общество на Лондон, където се изявява и влиятелната фамилия на виконт Bridgerton в търсене на любов, приключения и щастие. Това именно е времевото позициониране на поредицата от осем любовни романа на Julia Quinn - без претенции за историческа достоверност, иначе добре приети от читателите и адаптирани в успешния телевизионен сериал "Bridgerton".

В първия му сезон (има 4 сезона засега) действието се развива около стремежа на фамилията Bridgerton да омъжи най-голямата дъщеря Daphne и нейната история с племенника на кралицата Simon Basset, херцог на Hastings. Сюжетната линия е съпроводена от множество драматични обрати, интриги, конспирации, но и с присъщото за британците фино чувство за хумор, ирония и сарказъм в диалозите. Точно тази история вдъхновява двайсетина годишните Abigail Barlow и Emily Bear.

Abigail е певица и автор на песни, една от които - "Heartbreak Hotel", става хит и достига № 2 в iTunes с повече от 6,5 милиона слушания. Emily е дете чудо като пианист, композитор и автор на песни още от 5-годишна възраст, с множество награди от престижни фестивали. Следва в престижното артистично училище Juilliard School, на 12 години издава албума със собствени джаз композиции "Diversity", продуциран от нейния ментор, знаменитият Quincy Jones, или засега тя има общо 7 студийни албума и 2 разширени сингъла.

Abigail Barlow и Emily Bear замислят концептуалния албум "The Unofficial Bridgerton Musical" ("Неофициалният мюзикъл Бриджъртън") върху сюжета от първия сезон на сериала "Bridgerton". Ето как става това. 

"И двете бяхме малко разочаровани от соловите си кариери, търсехме да променим нещата и да направим нещо различно – казва Abigail – И двете сме изключително обсебени и обичаме света, който създадоха авторите на "Bridgerton", той ме накара да бръмча от вдъхновение“.

През януари 2021 г. Abigail публикува видео в TikTok, в което пита: "Ами ако "Bridgerton" беше мюзикъл? и изпява куплет от песен, която е написала въз основа на реплика, изречена от герой в сериала. Преди да публикува видеото, тя изпраща песента на Emily и след като видеото получава силен отклик сред зрителите, двете се съюзяват за да напишат още песни, провокирани от първия сезон на телевизионния сериал. Те предават на живо сесиите си за писане на песни и звукозапис от Лос Анджелис в началото на 2021 година, като приканват зрителите да участват и включват техни предложения, след което публикуват демо версиите на песните в TikTok и Instagram.

Дуото е силно изненадано от интереса към напредъка им: "Не очаквахме хората да се забавляват да ни гледат как пишем 4 часа без прекъсване или се мъчим върху стих цял час – казва Emily – Мисля, че творците не обръщат внимание, че повечето хора не знаят какво означава да съчиниш песен или мюзикъл. Имаше много хора, които нямаха представа какъв е процесът, и го намериха за интересен".

Тази връзка между артист и публика става особено важна, като се има предвид младата аудитория на Barlow и Bear, съчетана с театралната индустрия, която е изключително трудна за започване. Abigail твърди: "Музикалният театър може да бъде елитарен и затворен, с дръпната завеса. Реших да разтворя тези завеси и да кажа "хей, това е, не е толкова страшно, ти също можеш да го направиш". Така за период от 6 седмици двете композират 15 оригинални песни и до септември 2021 г. Barlow и Bear получават повече от 200 милиона гледания и 48 милиона харесвания в TikTok.

Emily продължава: "Красотата на писането в света на музикалния театър е, че можеш да влезеш в толкова много различни обувки и да пишеш от разностранни гледни точки. Понякога, когато пишеш за себе си, ти се поставяш в творческа кутия, така че сега можеш да загубиш всички тези задръжки и да пишеш как би мислил този човек, а не непременно как мислиш ти, и това ни направи по-креативни".

Любопитно е, че членовете на актьорския състав на сериала "Bridgerton "- авторът на поредицата от романи Julia Quinn и продуцентите от Netflnix, са възхитени от музикалните номера и дават съгласие за публикация.

Издаден през септември 2021 г., "Неофициалният мюзикъл Бриджъртън" става № 1 в iTunes в рамките на 1,5 часа след издаването му печели наградата "Грами" през 2022 г. за най-добър албум за музикален театър и става първият носител на това отличие, разработен чрез TikTok. Същевременно Abigail Barlow и Emily Bear са регистрирани като най-младите победители в тази категория на отличията "Грами".

Сергей Шишов ще представи "The Unofficial Bridgerton Musical" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР тази събота, 8 октомври, след новините от 16.00 часа.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички