Викат духа на Чарли Паркър в клуб Монро


Викат духа на Чарли Паркър в клуб Монро

5292

Образователна джаз презентация-концерт "ДжаZZтори" предстои в столичния клуб "Монро" от 20.00 ч. на 6 март, сряда.

Събитието ще разкаже историята на американския джаз, като едновременно с това ще потопи присъстващите в неговата автентична естетика. Концерт, в който получавате музиката заедно с нейния цялостен контекст и културна динамика, поясняват организаторите.

В главната роля на покойния американски саксофонист, известен и като Бърд, ще се превъплъти небеизвестният Митко Льолев. Но той не би се справил без второстепенните персонажи, за които са поканени все корифеи - Мишо Йосифов ще е в позицията на Дизи Гилеспи, Томи Потър ще бъде Митко Карамфилов, Бъд Пауъл ще го играе Любо Цанев, а титана на ударните Макс Роуч ще отчете Боби Петров.

Всяка презентация "ДжаZZтори" е фокусирана върху значим джаз изпълнител, ансамбъл или албум. Филми, снимки, статии, интервюта, истории и клюки - всички те помагат, за да разберете какво точно слушате и защо звучи по този начин.

Музикантите от ДжаZZтори Бенд канят в музикална машина на времето, с която да се озовете в началото или средата на ХХ век в Ню Йорк, Чикаго, Бостън или Ел Ей.

Слушате джаз и научавате за него, изграждате си вкус и се нареждате сред щастливците, които могат да оценят по достойнство това световно изкуство.

С първата презентация ще отлетим в 40- те години на миналия век, за да се срещнем с музикалния революционер Чарли Паркър (Charlie Parker).

Събитието започва в точно в 20.00 ч.

"Монро" е на улица "Христо Белчев" 46.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички