Вяра Иванова трио с ексклузивен концерт в Строежа


Вяра Иванова трио с ексклузивен концерт в Строежа

4005

Вяра Иванова трио ще изнесе ексклузивен концерт в Строежа на 10 октомври, четвъртък.

Изпълнителката пристига в България специално по покана на столичния клуб. Вяра работи като преподавател по пеене и музикална теория, провежда лекции в Кралската консерватория в Глазгоу. Тя е музикален директор на българската вокална група Аляна Галяна.

Събитието е част от кампанията от дванадесет поредни концерта в четвъртък и събота в клуб Строежа, подкрепена от приятелското рамо на Jack Daniel's.

Вяра Иванова трио е създадено, за да представи музиката на Вяра Иванова пред българска публика. Останалите двама членове на групата са Петър Георгиев (китара) и Петър Йорданов-Бъни (кахон). Песните засягат както лични преживявания и спомени, така и разсъждения по някои общочовешки въпроси  – какво ни прави щастливи, от какво ни е страх, можем ли да сме свободни, какво ни дават или отнемат външно формулираните идеи и модели на поведение - като морал, религия.

Стилово музиката на Вяра е разнообразна – с препратки към различни традиции в музиката – блус, соул, ърбън, чил-аут и с характерно contemporary americana singer-songwriter звучене.

Вяра Иванова е широко позната с емблематичната си песен "Баба" (http://www.youtube.com/watch?v=l_2MJgp3oTM). Като основни музикални влияния Вяра посочва Трейси Чапмън, Лорън Хил,  Джон Ли Хукър,  Пъблик Енеми,  Кеб Мо,  Бони Райт,  Джон Мейър,  Дейв Матюс Бенд, Емели Санде. За гостуването в България Вяра издава тематично EP - с пет песни на български, в което са включени "Баба -part II", "Дума", "Да помълчим", "Лекуваш" и "Батко".

Специален гост на изявата е младата изпълнителка Мила Роберт. Тя е само на 16 години, дъщеря на популярната певица, актриса и писателка Ваня Щерева, но вече достатъчно известна със собствените си изяви в различни телевизионни предавания (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9ZTjrQ2PZg8) и самостоятелна концертна дейност. Мила се справя блестящо с изпълнения на песни на едни от най-изявените дами на инди сцената, но също така представя и авторска музика.

Вечерта на 10 октомври ще започне с отварянето на вратите в 20.00 ч, а концертната част ще стартира в 21.30 ч. със самостоятелния акустичен сет на Мила Роберт.

Билети за събитието се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg на цена от 6 лв. Каси - Строежа, Маймунарника, бар Петък, Офис 1, На тъмно, Техномаркет, М-тел и Ориндж.

Препоръчва се предварителното закупуване на пропуски.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички