Вкусът на Индия


Вкусът на Индия

5925

Едновременно предвестници и посланици на планетарното музикално затопляне, Global Vision Circle имат зад гърба си вече сериозна история от над 160 събития, представящи основните музикални култури на планетата.

Факт е, че напоследък акцентът на партитата им пада основно въху Африка (African Dance Floor) и Латинска Америка (SALSAlon, Cuban Jam, Latin Jazz Therapy, Samba-Capoeira, Festa Do Brazil), но Incredible India обещава да промени тази тенденция.

Партито ще се състои в столичния клуб "Туинс" от 21 часа довечера.

"Глобалните визионери" ще сменят (само в географски смисъл) посоката, като се завърнат към епичните индийски партита от преди пет години в клубовете No и Pulse.

Посетителите да се настроят за най-добрата селекция на танцувална неотрадиционна музика от Индия с Dancing Angel и Olaija, както и:

• Урок по класически индийски танци Бхаратанатям с Мина Паталенска (от 20 часа, за записвания info@globalvisioncircle.org)
• Рисуване с къна от Amba Style
• Вкусете магията на индийската кухня със храна от индийски ресторант "Рамаяна"
• Прожекция на нови филми от Боливуд
• Индийска декорация и атмосфера
• Музика на живо – ситар

Облечете се шарено и влезте с пълна страст в невероятната Индия, приканиха организаторите.

Вход 5 лв.

Начало на урока по индийски танци: 20.00, цена за участие 7 лв.

Що е то Бхаратанатям?:

Някога, в дълбоката древност, изкуствата съществували като цяло, без ясни граници помежду си. Едно от най-старите изкуства - индийските класически танци, е съчетание от движения и това, което днес представляват отделни изкуства и жанрове: театър, пантомима, музика, йога, философия. Храмовите танци Бхаратанатям произхождат от Южната част на Индия. Там "танците на боговете" красиво са се смесили с местната дравидска традиция. Всяко движение има смисъл. Всяка позиция има определено значение. Йога в движение, Бхаратанатям е и духовен път, и наука. Силата на този танц е в изящните му пози и в това, че умее да предава сложни концепции на разбираем език.

Обучението по Бхаратанатям ще води Мина Паталенска от школа "Натараджа". Тя е изучавала няколко класически индийски стила в Европа, Русия и Индия. Приета като ученичка на изтъкнат танцов гуру - госпожа Анитха Гуха от Ченай, Мина е единствена й ученичка от Европа и старша ученичка чужденка.

Школата "Натараджа" следва традицията на Анитха Гуха.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички