"Шумна неделя" с италианците Passepartout Duo, Musical Statues и Dayin


"Шумна неделя" с италианците Passepartout Duo, Musical Statues и Dayin

1129

Италианците Passepartout Duo пристигат в София за концерт от поредицата "Шумна неделя" на 1 октомври.

Съвместен проект на пианистката Николета Фавари и перкусиониста Кристофър Салвито, дуото е на постоянно турне от 2015 г. насам. В работата си те изследват начина, по който слушаме и се свързваме със звука.

Фавари и Салвито експериментират и със средствата, с които създават своята музика. Те използват ръчно направени музикални инструменти, сред които аналогови машини, конвенционални перкусии, мащабни текстилниинсталации и намерени обекти.

В рамките на събитието, организирано от колектива за експериментална електронна музика Amek, ще чуем още Musical Statues – самостоятелен проект на Маргарит Алексиев, известен от формациите като OOHS! и 1000 Names. Той създава минималистични и многопластови композиции, изградени от експериментални и портативни хардуерни синтезатори, сикуенсъри и разнообразни дигитални ефекти.

Dayin е псевдоним на Ангел Симитчиев. В дискографията му откриваме албуми за cosmic winnetou (Германия) и Purlieu Records (Швеция), а в края на август тази година българският лейбъл Mahorka преиздаде на касета две от дигиталните ЕР-та на проекта в разширено издание на име "Warm Like Crystal Throats". Именно с музика от това издание ще започне четиринадесетата шумна неделя на Amek.

Мястото е Koncept Space (булевард "Никола Вапцаров" № 6).

Началото е точно в 20.00 ч., а входът за събитието е 10 лв.
 

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички