2days Live събира български и чуждестранни банди в Пловдив


2days Live събира български и чуждестранни банди в Пловдив

5135

Пловдив ще е домакин на двудневен музикален празник - "2days Live", с участието на групи от Полша, Унгария, САЩ и България.

Събитието ще се състои в лятно кино "Орфей" от 19 часа на 9 и 10 юни.

В афиша на първия ден са млади рапъри от Пловдив Central Side. Те се събират през 2006, повлияни от задокеанското звучене на стилове като хип-хоп, ърбън, електро-хоп и ар-ен-би. След тях на сцената ще се появят едни от героите на пловдивската хардкор и хип-хоп сцена - Red Pack (Червената глутница). Те ще се представят с еклектичен сет, съдържащ авторски парчета. Изявата им напомня за стилова необремененост и вечната нужда от революция, поясниха организаторите.

Вечерта ще завърши с тежкия звук на поляците от Insult, които са на турне под надслов "Primal Therapy". Още от създаването си през 2006 те имат за цел да свирят алтърнатив метъл – ниски китарни акорди, здрави барабани и мелодичен вокал, който не се страхува да използва крясъка като начин на изразяване.

Вторият ден на "2days Live" продължава с гостуването на банди от Унгария и САЩ, както и утвърдените рокаджии от София - Daily Noise Club. След като направиха съвместен гиг през април, Daily Noise Club и унгарците от Sick Stars са  отново заедно на една сцена за поредната доза яко забиване. Sick Stars започват в началото на 2000, запленени от пънк, глем и слийз рока и банди като Hardcore Superstar, Backyard Babies, Brides Оf Destruction и The Hellacopters.

Хедлайнъри същата вечер са американците Apache (на снимката). Формацията от Сан Франциско събира бивши членове на The Cuts, Parchman Farm и Ghenghis Khan. В саунда й са елементи на седемдесетарски пънк-рок, глем звучене и мощни барабани.

Бийтът е достатъчно тежък, за да се носи по вълните, а китарите вадят звук, който Хендрикс и Кобейн щяха да харесат. 4 пича – китара, бас, барабани и вокал - рок-ен-рол като нагорещен чук.

Билети: 18 лева за двата дни, 13 лева - за един ден.

Събитието е организирано от "Spectrum Event Agency", "Динго Мюзик" и клуб "Лебовски".

Още - на:

www.dingomusicbg.com


 www.clublebowski.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички