AC/DC и евангелието на рока


AC/DC и евангелието на рока

6087

Концертът на AC/DC в България, част от първото им световно турне от 2001 насам, е едно от ключовите музикални събития на годината.

В седмия си брой, който е на пазара от днес, 27 април, сп "Rolling Stone" разкрива най-важните моменти от 37-годишната история на бандата. А там от самото начало прозира буйството на един китарист – все същата ученическа униформа, сложна гимнастика по сцената и перфектни китарни сола на АнгъсЙънг, превърнали се в запазена марка на групата . Читателите ще разберат кой е двигателят и виновник за успеха на една от най-великите рок банди на всички времена.

В този брой разказваме и за една персона, за която няма да прочетете никъде другаде – Омар бин Ладен, един от синовете на Осама бин Ладен. Блудният син се е отцепил от голямото семейство на най-търсения терорист на планетата и с охота разказва за баща си, определяйки го като “загубен човек, сбъркан и фанатизиран”, а не воин на свещена война, който се бие в името на свободата, издадоха от екипа на музикалното издание.

Екипът на "Rolling Stone" изважда от анонимност интересни екоактивисти и чрез техните лични истории показва съвременното хипи движение в България – идеологията, политиката, сбирките, музиката – култа към природата.

В духа на рок-ен-рол класиката представяме новите попълнения в Рокендрол залата на славата, както и отговор на въпроса какво е нужно, за да бъде удостоен един изпълнител с тази чест, допълват колегите от списанието.

По страниците му е закътана безценна информация за новите най-добри банди на 2010 – известни, по-малко известни или направо непознати таланти, творящи в различни стилове, които могат да попълнят колекцията на всеки меломан.

Били Корган, създател и фронтмен на Смашинг Пъмкинс (The Smashing Pumpkins) – една от най-значимите банди от 90-е – застава пред "Rolling Stone" с полулирична, полутрагична изповед за собствените си кошмари и терзания, както и желанието му да възроди част от величието на старата банда в новата - Спиритс Ин Дъ Скай (Spirits In The Sky).

И още:
    Сайпръс Хил (Cypress Hill) - за новия им албум
    Бесният живот на Джоан Джет, разказан в Дъ Рънауейс (The Runaways)
    Рок портретите на Каварна и техният художник Ясен Ненков
    Животинските инстинкти на Кеша

Вече и онлайн - на: www.rollingstone.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички