Айрън Мейдън разкриха обложката на новия си албум


Айрън Мейдън разкриха обложката на новия си албум

5376

Премиерната дата на суперчакания нов студиен албум на Айрън Мейдън (Iron Maiden) - "The Final Frontier", вече е потвърдена за 16 август.

Обложката на диска също е разкрита – на сайта на бандата www.ironmaiden.com

В артуърка има илюстрации от Melvyn Grant. За да отбележи всичко това, бандата предоставя едно от новите парчета - "El Dorado", за безплатен даунлоуд в сайта си.

"Песента ще даде представа за предстоящия ни студиен албум. Тя ще бъде включена в сета на нашето световно турне "Final Frontier World", което стартира в Далас на 9 юни. Решихме - ще е велико да благодарим на всички фенове и да ги подготвим за "The Final Frontier", като им дадем предварително тази песен – преди турнето и премиерата на албума”, обяснява вокалистът Брус Дикинсън (Bruce Dickinson).

Бандата се съюзява с дългогодишния си продуцент KevinCavemanShirley в началото на 2010 в "Compass Point Studios", за да запишат албума, а след това се местят в Ел Ей, за да завършат и да миксират материала. "Compass Point Studio" е много познато на бандата - тя записва там класическите тави "Piece Of Mind" (1983), "Powerslave" (1984) и "Somewhere In Time" (1986).

“В студиото имаше същите вибрации и беше АБСОЛЮТНО същото, както си беше през 1983, НИЩО не беше променено! Дори счупеният капак в ъгъла си беше там...същият килим...всичко...Малко призрачно. Но ние се чувствахме много спокойно на място в тази позната среда”, коментира фронтменът.

30 години след феноменалния си дебют през 1980, знаменитите британци пускат своя 15 студиен албум. С което още веднъж спазват традицията да издават нова продукция средно на всеки две години. И така - в продължение на цели 3 декади.

Проектите им са продадени в над 80 милиона екземпляра досега.

Албумът ще бъде на българския музикален пазар от "Анимато Мюзик"/ "EMI" с медийната подкрепа на "Z-Rock" и "Rolling Stone", България.

В афиша на световния обход "The Final Frontier World Tour" са 25 шоута в големите градове на Щатите и Канада, пред очаквани над 350 хиляди фенове. След това турнето ще се пренесе в Европа, с начало 30 юли в Дъблин, ще има дати на избрани големи фестивали и стадиони. Краят на тази част на обиколката е във Валенсия, Испания, на 21 август.

"Много сме развълнувани за това турне. Мисля, че феновете наистина ужасно ще харесат новата ни сценична продукция и светлини, също така ще свирим и новото ни парче "El Dorado". Нашите почитатели в Тексас ще бъдат първите, които ще го чуят на живо, затова ще ни бъде интересна тяхната реакция и как го възприемат! Еди (прочутото чудовище - лого на групата, б.р.) малко се промени за това турне, по-свиреп е от всякога...Не мога да разкажа много за него, защото не искам да развалям изненадата, но гарантирам, че ще ви изкара ангелите!" -  е анонсът на басиста и съосновател на формацията Стив Харис (Steve Harris).

Повече инфо за турнето и билети - на: www.ironmaiden.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички