Аларма Пънк Джаз предава пряко концерта на Ла Плебе в София


Аларма Пънк Джаз предава пряко концерта на Ла Плебе в София

5167

Шоуто на Ла Плебе (La Plebe) у нас ще се излъчва пряко от програма „Христо Ботев” на БНР като част от серията „Аларма Пънк Джаз”.

Както "MySound.bg" извести, концертът е в столичния клуб "The Box" (бул. „Александър Стамболийски” 41) от 20.30 часа утре, 9 юли. Вход: 10 лв.

Ново балканско турне на мексиканците е четвърто поред от юни 2006 насам, когато Били Гулд от Фейт Ноу Мор (Faith No More) доведе за пръв път в София все още непознатата у нас банда. Поводът за онзи пръв размазващ концерт, припомняме, беше рожденият ден на „Тангра Мега Рок”.

Организацията е желязна – букинг агенцията „Живей по-квалитетно” на легендарния Владица Младеновски-Грга (координатор на цялото балканско турне), "Re-Act" – букинг и „Тангра Мега Рок” – традиционен медиен покровител и организатор на проявите на Адам Паганини и неговите момчета на българска територия и „Аларма Пънк Джаз” на БНР – пряко предаване в ефир на вълните на програма „Христо Ботев” и настаняване на музикантите.

За „Аларма Пънк Джаз” този концерт е част от поредицата „Звуково изобразяване на града” – концерти, предавани на живо от знакови места за алтернативна култура в столицата и страната – обикновено в партньорство с други култови организации и фестивали, орящи на същата нива.

Ла Плебе са банда от Сан Франциско, наброяваща трима мексиканци, един аржентинец и един гринго – нещо като южняшки вариант на Култур Шок (с които са големи приятели). Музиката им се състои от ска, хардкор и мексикански фолклор, а влиянията в нея тръгват от Панчо Виля и стигат Поугс (The Pogues), че и отвъд. Самите музиканти признават, че последните години нямат достатъчно време да минават южната граница на Обединените Американски Щати, защото от балкански турнета не им оставало почти никакво време за мексикански. Доказателство за това е и татуировката на рамото на фронтмена им Адам Паганини – "справедливост" (изписано на български).

Събитието започва с две подгряващи банди – С4 и Perfect Skies.

Още - на:

www.myspace.com/laplebe

www.laplebe.com

www.bnr.bg

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

www.radiotangra.com

www.myspace.com/clubthebox

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички