Алтернативен рок и метъл от Естония в София и Варна


Алтернативен рок и метъл от Естония в София и Варна

4015

Естонската банда DefRage ще гостува с два концерта в България.

Изявите й са във варненския клуб Vintage 33 от 22.00 ч. днес (вход 6 лв.) и в Sofia Live Club от 23.00 ч. на 18 февруари, петък, срещу билет от 10 лв. на място.

Саундът на бандата е комбинация от алтърнатив рок и метъл, но с ясно изразена мелодична линия. Това ще първа изява на музикантите у нас, а те са обещали разбиващо шоу, обясняват организаторите на концертите.

Основаната в началото на 2007 формация е приготвила репертоар, чийто акцент е материалът от студийния й проект "JackOff". Рокаджиите пресъздават звуковите пейзажи на въображението на китариста и продуцент Kari Kärneri. Групата набира скорост и след многобройните си участия на най-различни сцени в родината си, понякога споделяни с по-известни изпълнители. Big City Beats в Германия включва микс на бандата от новия рилийз на прочутия британски ейсид хаус продуцент Guru Josh под името Guru vs. Defrage - Infinity 2012.

Една от песните в актуалния албум на гостите - "Save Us From Religion", е определена като антирелигиозна, а сцената с горяща църква в края на видеото  пробужда остра реакция и от критици, и от публика. Наскоро бандата отново печели интереса на медиите заради клипа "Hotel Breakers", в който музикантите рушат хотелска стая, като я подпалват накрая. Песента, както и видеото, са вдъхновени от истински случки.

DefRage започват да организират първото си турне през септември 2011. В началото се ограничават до Сърбия, България и Румъния, но скоро списъкът с градове нараства с концертни дати в 10 страни.

Бандата планира и обиколка в САЩ в края на тази година.

Още - на:

http://www.myspace.com/defragemusic

http://www.facebook.com/pages/Defrage/136119069781444

http://defrage.net/home.php

http://www.youtube.com/watch?v=8RJm-6kBg10

http://www.youtube.com/watch?v=1WAMOszntUI

http://www.youtube.com/watch?v=o-L83rlRggQ

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички