Amplifier на Jack Daniels pок арената на Spirit Of Burgas 2011


Amplifier на Jack Daniels pок арената на Spirit Of Burgas 2011

1628

Amplifier се присъединяват към участниците в Spirit Of Burgas 2011.

Британците ще бъдат ко-хедлайнъри на Jack Daniel's рок арената  в последния ден на фестивала в Бургас – 14 август, наред с Анеке ван Гирсберген и нейната група, които ще закрият вечерта.


За 12 години история Amplifier нямат нито една промяна промяна в състава си и днес са все така Сел Баламир (китара и вокали), Нийл Махони (бас) и Мат Бробин (барабани).
 
Въпреки че се събират в Манчестър, като идват от 3 различни града - Лондон, Дъблин и Кардиф (или може би точно заради това), музикантите успяват да останат заедно и да създадат 3 превъзходни дългосвирещи албума, както и серия мини издания.

Още вторият диск - "Insider", предизвиква взискателната критика на Острова да ги определи за една от най-добрите британски рок групи на 21 век. Третият албум "The Octopus" се появи в началото на 2011 и създаде много нови фенове на бандата. След него се появи и чисто новото EP – "Fractal".

Дълбочината и красотата на британците не остави равнодушни и феновете в България, където триото се радва на маниакални почитатели.

"Този първи концерт на Amplifier у нас ще бъде за мен една сбъдната мечта!", споделя Васил Върбанов от "Тангра Мега Рок", по чиято покана групата ще дойде в Бургас.

"Работя по тази идея от няколко години и според мен дори Сел Баламир, на когото обещах още през 2006, вече не вярваше, че ще се случи. Но ето че сега, благодарение на Jack Daniel’s и на Spirit of Burgas, ще можем най-после да гледаме тази фантастична група у нас. Сигурен съм, че това ще развълнува изключително много истинските ценители", допълни популярният радиоводещ.

Amplifier идват в България след съвместни турнета с Porcupine Tree и Опет (Opeth), а в момента са основен съпорт в европейските концерти на Дрийм Тиътър (Dream Theater).
 
И тази година сцената Jack Daniel's се програмира от радио "Тангра Мега Рок" и ще представи силна селекция от български и чужди рок банди.

Както вече ви съобщихме,  джипси пънк шайката от Сиатъл, Култур Шок (Kultur Shock), ще се представи в събота, 13 август, Amplifier и Анеке са на следващия ден.

Очаквайте скоро още подробности и за другите участници на сцената.

Събитието е с подкрепата на Beck’s, традиционен партньор на Spirit Of Burgas.

Билети:

Препродажба – в мрежата на Eventim.bg

1-дневен билет: 50 лв.

3-дневен билет: 120 лв.

На входа в дните на фестивала:

1-дневен билет: 60 .

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички