Атракциите на Best Fest 2012. Панаири, панаири...


Атракциите на Best Fest 2012. Панаири, панаири...

4328

Не само музика, представена от топартисти, а и цяло изживяване с разнообразна съпътстваща програма предлага румънският B'est Fest.

Както Mysound.bg неколкократно информира, неговото тазгодишно издание ще се проведе на 7 сцени в парка "Тунари" (Tunari) до езерото Пасареа край столицата Букурещ на 6, 7 и 8 юли.

Събитието е най-големият международен музикален фестивал в северната ни съседка. Освен разнообразната като жанрове музика и афиш, включващ класни артисти като Гарбидж (Garbage), Пълп (Pulp), Röyksopp, Caro Emerald, Selah Sue, Booka Shade, Milow, Stanton Warriors и Тристания (Tristania) и много други, фестивалното градче ще предлага и старохтно разнообразие от други, извънмузикални емоции.

Сред тях са няколко зони за спорт и ентъртеймънт, барове и тераси - където също ще звучат групи на живо, а диджеи ще вихрят сетове, площи с неконвенционални арт експозиции, уъркшопове, уютни местенца за релакс, кътове за творчество и занаяти. Внушително място на този фон от разнообразни атракции заема и зеленото екоградче, част от фестивала, където в екологичните програми на NGO може да се включи всеки. 

Спортната зона

B'est Fest e отделен район, предназначен единствено и само за спортни занимания – от фитнес на открито, през сутрешна йога с висококвалифициран инструктор, байк и скейт платформи, до футбол, волейбол и баскетбол на обособени за целта игрища, функциониращи и през светлите часове на деня. За по-екстремно настроените натури има стена за скално катерене и ластици за така нашумялото напоследък slacklining.

Панаир за малки и големи

Въртележки за деца и възрастни, блъскащи се колички, всякакви видове движещи се машини, илюзионисти – това е само част от панаирното градче в рамките на B'est Fest Summer Camp. Тук може да се оставите изкусни творци да изрисуват по ефектен начин лицето ви, а татуировчици да ви направят татус. Това е мястото и на което може да драскате графити, колкото си пожелаете, да ядете пуканки и захарен памук до насита.

Релакс край езерото

Хамаци под разноцветни шатри са разпънати край водата на езерото и приканват да посрещнете изгрева, излегнати мързеливо в тях. Докато се люлеете, може да поръчате чаша чай или наргиле с приятен аромат. Наблизо има и достъпна за всекиго библиотека, от която може да си вземете книжка и да почетете, докато си лежите в хамака. А защо не погледате някой готин филм или пък театрален пърформънс, лежерно излегнати в своя хамак?!

Зона за изкуство и занаяти

За арт особите има специално разпънати големи и светли шатри, в които са изложени най-различни експозиции на фотографи и художници. В тях са поставени и чисто бели платна, чакащи онези посетители, които ще поискат да нарисуват своята картина. Искате да направите скулптура или да изпробвате уменията си в правенето на оригами... тук е вашето място за лично изразяване.

Базар

Той е любимата точка на шопинг маниаците заради множеството ръчно изработени аксесоари, винтидж и ърбън облекла, хамаци, музикални CD-та, колекции от албуми на добрия стар винил и още много нещица, които могат да се купят от тук.

Царството на вкусната храна

Множеството местенца за хапване предлага местна румънска кухня, китайска храна и кулинария от други места на света. Не са пренебрегнати и вегетарианците, а за десерт в никой случай не бива да пропускате гигантските B'est Fest палачинки! Бирата е на цена от 1 евро. Все така атрактивни са цените и на всичко останало за хапване и пийване.

Къмпинг

B'est Fest има свой голям къмпинг, предазначен изцяло за публиката на фестивала, и разполагащ с всичко необходимо – тоалетни, душове с топла вода, дори собствено пазарче за храна. Достъпът до къмпинга обаче е разрешен само на онези, които притежават ваучер за къмпинга, а неговата цена е невероятно ниска: 3.50 евро и за трите фестивални денонощия! В къмпинга може да се настаните със своя собствена палатка или да наемете такава. Също така в къмпинга може да се настаните и със своя собствена каравана или да наемете. За повече детайли, пишете на: camping@bestfest.ro. На същия мейл ще ви отговорят и на всякакви въпроси за достъпа на лица с физически увреждания и в инвалидни колички.

За тях е предвидено специално място за настаняване около сцените.

Актуален лайн-ъп - ТУК:

Getting closer to B'est Fest Summer Camp 2012 - на:

http://www.youtube.com/watch?v=cTccAykKJ4Y

Билети:

3-дневен фестивален билет: 60 EURO (265 RON)
1-дневен фестивален билет: 28 EURO (125 RON)
Ваучер за къмпинга: 3.50 EURO (10 RON)

Билети може да си купите от тук:

https://shop.ticketpro.bg/bg/Event/Detail/850/b-estfest-2012

С два безплатни билета с ползване на безплатен къмпинг може да спечели всеки, който участва в "Спечели с MySound.bg" до 27 юни, сряда.

Виж как ТУК!

 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички