Балкански мото-рок фест клати хълма Света гора във Велико Търново


Балкански мото-рок фест клати хълма Света гора във Велико Търново

4782

Мото клуб Bad Company Велико Търново заедно с Most Оf Evil Music с удоволствие канят всички мотористи и запалени рокаджии на шестото по ред издание на най-големия мото-рок събор в България – "Балкански Мото Рок Фест Велико Търново" 2012. 

Събитието ще се проведе на хълма Света гора, Велико Търново, от 23 до 26 август.

Старопрестолният град ще бъде разлюлян от мощния звук на над 5000 мотора за шеста поредна година. Утвърден като най-добрия мото събор в България, със своята програма и организация, през годините фестивалът се е превърнал в задължителна дестинация за мотористите от целия Балкански полуостров.

Очаква се и тази година фестът да се превърне в истински празник за привържениците на двуколесните возила и свободния дух от всички съседни държави. "Балканският Мото Рок Фест Велико Търново" има славата на събитие, на което свирят групи и изпълнители от световен ранг.

Хълмът Света гора ще се разлюлее здраво от германските легенди U.D.O. (Германия) (на снимката), подгрявани от Texas Flood (Сърбия), The Troopers (Румъния), The Pomorians (Помориънс) (България) и други, чиито имена ще бъда анонсирани допълнително. Краси Москов пък ще се изяви като диджей.

Амбициите на организаторите са най-големият мото рок фест в България да се превърне в истински, качествен туристически продукт, конкурентен на най-големите мото събития в Европа. В дните на фестивала ще има много игри и състезания, скоростна отсечка, теглене на мотори, силови изпитания, конкурс за най-красив мотор и други.

За първи път у нас ще бъде направено и специално училище за най-запалените мото маниаци! Европейският шампион в клас "супербайк" Мартин Чой ще показва техниките и тънкостите на този красив спорт за всички, които чувстват бензина в кръвта си.

Хълмът Света гора предлага прохладната сянка на дърветата, под които може да разпънете своята палатка. Свежият въздух на гората извън града гарантира истинска почивка сред природата. Тревата и целият район на Балканския мото-рок фест са обезпаразитени с цел безопасността на гостите, обясниха организаторите.

За онези, които предпочитат лукса, спокойствието и уюта, "Интерхотел Велико Търново", намиращ се на 15 минути пеша от събора, предлага 25% отстъпка за мотористите, гости на събитието, както и охраняем паркинг за мотоциклетите. Предварителни резервации могат да бъдат направени на WWW.MOTO.BG.

Всички желаещи мотористи, гости на "Балкански Mото Pок фест Велико Търново" 2012 ще могат да се докоснат до автентичния стил на старата столица и до богатото ни културно наследство в специално предвидените полудневни мото екскурзии до легендарната крепост "Царевец" - един от най-посещаваните туристически обекти, етнографски комплекс "Етъра", Килифаревски манастир и национален парк-музей "Шипка", а също и да посещение на Трявна.

Билетите за "Балкански Мото Рок Фест Велко Търново" 2012 ще могат да бъдат закупени от уеб портала WWW.MOTO.BG. на цени от:

10 лв.  - за всички, които пристигнат на хълма Света гора с мотор
15 лв. - за всички немоторизирани феновете на рока, кожата и купона

Продажбата на билети стартира от днес, 25 юли.

23 август, четвъртък

Thе Pomorians (България)

Добре познатите веселяци от Поморие ще открият фестивала ударно! Заредили са се, както винаги, с як репертоар от най-силните си хитове и много, много енергия. За малкото, които не ги познават - The Pomorians са: Янко Бреков (бузуки, китара, вокал), Красимир Керкинов (бас, акустична китара, вокал) и Тихомир Люцканов (барабани, перкусии). Триото е сформирано през 2008 и от самото начало печели безрезервната любов на феновете. Голяма роля за бързо нарастналата популярност на The Pomorians изиграва дебютното им видео "Обичам", което за броени дни се превръща в безспорен хит. Бандата е изнесла стотици концерти в клубове и различни фестивали, подгрява култовите Manu Chao на концерта им в София през април 2011.

DJ Краси Москов (България)  

Познат е в средите като водещ на култовото Hijack Show по не по-малко култовото радио Z-Rock, а също и като един от тримата водещи на обзорното предаване "5400" по ТВ7.  Известен с твърдия си стил и непогрешим усет  за качествена музика, Краси Москов ще завърти плочите, за да вдигне градусите на емоцията до максимален предел.

24 август, петък

The Trooper (Румъния)   

Хеви метъл банда, повлияна от големите имена в бранша - Iron Maiden (Айрън Мейдън) и Judas Priest (Джудас Прийст). Групата е създадена през 1995 от братята Алин и Аурелиан Динча. Стилът им е мощен и здрав, с типични метъл акорди и пасажи. Неслучайно през 200 печелят наградата за най-добра млада група на престижното списание Heavy Metal Magazine. Музикантите участват в множество фестивали в родната Румъния и на Балканите, а през 2008 се сбъдва голямата мечта на цялата банда – The Trooper са избрани да подгряват концерт на техните идоли Iron Maiden в Букурещ. Съставът има десетки телевизионни участия в различни музикални телевизии, включително и интервюта в международните MTV и MCM. През годините The Trooper са свирили на една сцена с легенди на хеви метъла като Manowar, Sepultura, Kreator и Eвъргрей (Evergrey).

25 август, събота

Texas Flood (Сърбия)

Основана през 2004, стилът на бандата е блус-рок. След няколко промени в състава, днес Texas Flood са трио – Ненад Златанович (китара), Влада Голубович (барабани) и Иван Чукич (бас). Заради голямата си любов към блуса, членовете на бандата решават за име на групата да ползват заглавието на едно от най-характерните парчета на легендарния блусмен Стиви Рей Вон – "Texas Flood". През годините групата има участия на много значими блус и рок фестивали в Сърбия и съседните държави, като най-важни от тях са Voxstock (2007), Podgorica (2007), Danube Blues Fest Novi Sad (2007), In Wires Užice (2008), Mostar Blues Fest (2008) и BluesStock (2009). Първият (и засега единствен) албум на Texas Flood излиза през 2009. и съдържа седем авторски парчета и два кавъра - "Mr. Big" (Free) и "Grinnin’ In Your Face" (Еddy Son House). Музиката им е уникална комбинация от характерен бас, виртуозна китарна техника, рок елементи и ангажирани текстове. И не на последно място, Texas Flood свирят с нескрит ентусиазъм и хъс, които може би са най-важният фактор за истински добрата музика.

U.D.O. (Германия)

Когато говорим за класически хеви метъл, една от истинските емблеми на стила е Удо Диркшнайдер – жива легенда  на европейската и световна хеви метъл сцена за последните над 30 години. От създаването си през 1987 до днес U.D.O. издават 13 студийни и 3 концертни албума, 2 компилации, 11 самостоятелни сингъла и 4 DVD-та. Суперхитове като "Animal House", "Heart Оf Gold", "Independence Day", "I Am А Rebel", "In The Darkness" и много други ще останат завинаги в историята на световната тежка музика. Банда от този ранг нямат нужда от подробно представяне, защото те са институция. От зората на своята кариера до днес Удо не е изгубил уникалния си имидж и неподражаемия си глас, а музиката на групата е истински учебник в тежкия жанр - в това се убедиха родните фенове на концерта ѝ в столицата миналата година.

Едно е сигурно - феновете ще със сигурност ще останат без дъх и без глас след изпълнението на U.D.O. на сцената, уверяват организаторите!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички