Човекът-оркестър Set Faergolzia в афиша на Аларма Пънк Джаз


Човекът-оркестър Set Faergolzia в афиша на Аларма Пънк Джаз

5319

Сет Фаерголция (Set Faergolzia) е поредният интригуващ гост в афиша на "Аларма Пънк Джаз" 2011.

Лидерът на Дюфъс (Dufus) ще се престави в "Червената къща" довечера.

Събитието започва в 20.30 ч. с нойз-ембиънт сет от Amek и… от 21.30 в ефира на програма "Христо Ботев" като част от поредицата "Звуково изобразяване на града".

Дюфъс е може би най-креативната и обичана ъндърграунд група на анти-фолк/фрийк-фолк общностите на Ню Йорк, която създава 10 албума и пътува на турнета из Съединените щати, Европа и Япония заедно с The Yeah Yeah Yeahs, The Moldy Peaches, Ween, Блек Дайс, Джефри Люис, Animal Collective и други.

Музикалната критика често сравнява стила na Set с този на Франк Запа, Диърхуф, The Moldy Peaches, Devendra Banhart и The Dirty Projectors. Тази година Сет Фаерголция тръгва на турне из Европа като "човек-оркестър", в който свири на всички инструменти – умело управлява каса за барабани с крака си и клавири/нойз конзола и Айпод, докато пее и свири на акустична китара.

Изпълнението на Сет включва нови песни, импровизации, електронни семпли, подбран материал от 13-годишната история на Дюфъс и избрани откъси от новата му рок-опера "23 Psaegz". Всяка вечер от турнето на Сет се превръща в уникално преживяване.

Концертът на Сет Фаергоция е третата съвместна изява на Червената къща и "Аларма Пънк Джаз" за последните две години след Bernays Propaganda (Македония) през 2009 и Брам Стадхаудерс (Холандия) през 2010.

От серията "фрийк-поети с китари" на "Аларма" Сет също е част от една сериозна традиция в ефира на програма "Христо Ботев" – досега на "Аларма Пънк Джаз" в недефинируемите граници на този жанр са гостували още 6a-6a (Ша-ша), Incurabili (Словения), Олдсийд (Канада), КСЕтофон и самият Юджийн Чадборн (САЩ).

Повече информация на:

www.dufus.tv

www.dufus.bandcamp.com

www.myspace.com/dufus

www.redhouse-sofia.org

www.bnr.bg

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички