D2 голям с традиционен благотворителен концерт


D2 голям с традиционен благотворителен концерт

5189

D2 ще изнесат голям благотворителен концерт в помощ на децата с увреждания и дейността на фондация И Аз мога/ I Can Too, на която са дългогодишни поддръжници и партньори. 

Изявата е в Sofia Life Club от 23.00 часа довечера.

"Това е традиционният ни концерт, който правим преди Коледа вече трета година поред", припомня китаристът Димитър Кърнев

D2 бяха първите български музиканти, които подкрепиха фондацията през 2007.

Дидо и Ко. ще пердашат стари хитове и нови парчета, които ще влязат в следващия проект на бандата - втори с Дидо на микрофона. Той ще появи официално (уж) в началото на следващата година. Това е поредното пренасрочване на датата за официалното му излизане. Групата го мотляви повече от три месеца под предлог, че "го изпипва" (Митко Кърнев) в резиденцията на Людмила Живкова край Кюстендил.

Предстои музикантите да смесят новия материал в САЩ догодина, а и дад доработят текствете на песните, по думите на китариста.  

В репертоара на рокаджиите за довечера е и песента "И Аз мога", която световните звезди Слаш (Slash), Мат Соръм (Matt Sorum) Гънс ен Роузис (Guns N’ Roses), Велвет Риволвър (Velvet Revolver) и Лени Кордола (Lanny Cordola) дариха за целите на I Can Too, а нашите музиканти й направиха и български вариант. С парчето се набират средства за децата с увреждания. Всеки може да го свали на мобилния си телефон или компютър, като изпрати есемес с текст D2 на кратък номер 14 15 (така дарявате 1.20 лв. с ДДС за децата с увреждания).
 
D2 се занимаваха основно с композирането и записите на своя нов албум тази година, а концертите им бяха предимно в чужбина (турнета и участия на фестивали в Чехия и Турция). Голямото им шоу в България бе на основната сцена на фестивала Spirit Of Burgas през август.

Набраните от изявата средства са предназначени за създаването на център за деца с aутизъм в Пловдив.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички