Dan Donegan от Disturbed заформи страничен проект


Dan Donegan от Disturbed заформи страничен проект

3660

Dan Donegan, китаристът на мултиплатинената и номинирана за Grammy ("Грами") банда Disturbed (Дистърбд) ще издаде своя дебютен албум, "A Life By Design?" на 23 юли в каталога на Warner Bros. Records, а първият сингъл от него - "First Оf Тhe Last," ще бъде завъртян по радиостанциите от 21 май.

"След анонсирането на паузата, в която излизат Disturbed, безпокойството от раздялата от страна на феновете дойде доста бързо" обяснява Donegan. Скоро след това той започва да пише песни сам, а миналата година се свързва с Dan Chandler, фронтмен на бандата Evan's Blue, за евентуално сътрудничество.

Двамата си разменят имейли с песни и се срещат лично, когато Chandler бил в родния град на Donegan, Чикаго. Когато събират достатъчно материал за албум, Donegan (на снимката) се обръща към своя "брат от Disturbed от около 20 години", барабаниста Mike Wengren, и тримата влизат в студио, за да запишат “A Life By Design?”. Резултатът е колекция от хипнотични песни, подсилени от характерните за Donegan рифове и мелодична чувственост на  Chandler. Sean Corcoran от американската група Ra на бас и бек вокали и Jeremy Jayson на китара и бек вокали добавят завършен облик на състава на Fight Of Flight.

"Парчетата са доста хард рок”, потвърждава Donegan. "Има и тежки моменти, но и повече мелодични в същото време. Имахме възможност да експериментираме също така. Използвахме акустични китари и електрически дори. Доста разнообразен запис като цяло."

Спиращият дъха първи сингъл "First Оf Тhe Last" е енергичен химн, написан, за да бъде изпят възможно най-мощно. "Това е едно от най-силните парчета в албума и притежава от моя запазен и разпознаваем стил", обяснява китаристът.  "По отношение на текстовете, може да се каже, че са доста загадъчни. Dan и аз прекарахме доста време в дискусии на различни теории за конспирация и именно тези разговори вдъхновиха песента".

Както MySound.bg извести, David Draiman, фронтмен на Dusturbed, обяви своя страничен проект - Device, неотдавна.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички