Dirty Beaches на Аларма Пънк Джаз Фест 2012


Dirty Beaches на Аларма Пънк Джаз Фест 2012

4277

Канадският експериментален нойз изпълнител, китарист и композитор Dirty Beaches ще изнесе концерт в новоокрития столичен клуб Studio Sounds Like...от 21 ч. на 19 септември.

Както MySound.bg вече огласи, оригиналът пристига по покана на "Аларма Пънк Джаз Фест" и проекта Indioteque.

Младата звезда на световната алтернативна сцена ще представи дебютния си албум "Badlands" (2011), както и композиции от предходните си мини издания. Дискът беше възприет позитивно от музикалната критика, отбелязваща нетипичния микс от рок-ен-рола на 50-те и сегашните тенденции.

Макар и често да се изявява сам на сцената, Dirty Beaches идва в София с още двама музиканти. Подгряваща група пък ще бъде набиращата популярност българо-германска формация Iliana & Rozenquarexpress. Събитието, което ще бъде предавано пряко по БНР "Христо Ботев" (честота 92.2), ще бъде закрито с диджейски сет от членовете на Indioteque.

Зад името Dirty Beaches стои живеещият в Монреал Алекс Хан Хунтай, иначе роден в Тайван в семейство на китайски революционер. Концертът е поредният, организиран съвместно от "Аларма Пънк Джаз" и Indioteque, които обединиха сили в гостуванията на алтернативни и пънк групи от САЩ, Великобритания, Канада, Швеция, Македония

В края на събитието "Аларма Пънк Джаз" ще обявят и следващите си инициативи, първата от които е още на следващия ден – на същото място в същия час – с участието на хърватската пост-рок група Fjodor.

Билети за изявата на Dirty Beaches  в столицата - в мрежите на "Ивентим" и "Тикетплюс", по 10 лв.

Концертът е поредният, организиран съвместно от "Аларма Пънк Джаз" и Indioteque, които обединиха сили в гостуванията на алтернативни и пънк групи от САЩ, Великобритания, Канада, Швеция, Македония

Studio Sounds Like... се намира на адрес "Цар Освободител" 8А.

За повече информация:

Музиката на Dirty Beaches за безплатен стрийм:

http://dirtybeaches.bandcamp.com/

Събитието във Facebook:

http://www.facebook.com/events/523291407687132/
http://www.facebook.com/alarmapunkjazzfest
http://www.indioteque.com

Музикалната критика за Dirty Beaches:

"Висок, строен, татуириран и имащ навика да заглажда косата си назад по време на концерти, Алекс Хунтайн изглежда точно толкова нестандартно и неоспоримо готино, колкото е неговата музика" (Treble в рубриката "Албум на седмицата")

"Ако искате да знаете как звучи Dirty Beaches, представете си едно лудо караоке в Туин Пийкс" (Pop Matters)

"В момента няма нищо в музиката, което да звучи по подобен начин". (Pitchfork)

"Dirty Beaches се прицелва в тъмната страна от рок-ен-рола на 50-те. Подгответе се за малко мръснишки нео-ноар". (в."Гардиън" в рубриката "Нова група на деня")

"Хунгтай сякаш все още търси пълните възможности на музиката си, но "Badlands" е със сигурност един интригуващ и на моменти завладяващ дебют" (Allmusic)

"Музиката на Dirty Beaches, напомняща на алтернативни версии на кавъри, които не съществуват, те замисля какво би станало, ако Фил Спектър беше приел да работи с Брайън Уилсън или пък какво би се случило, ако Серж Генсбур и Франсоаз Арди бяха обединили сили година по-рано" (Tiny Mix Tapes)

"В песни като "True Blue" усещаш, че Хунтайн е способен да създаде някои наистина специални неща". (The Quietus)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички