Екстремен спорт и яка музика на Снежен филм фест 2014


Екстремен спорт и яка музика на Снежен филм фест 2014

4817

Първото издание на фестивала за филми на зимна тематика и спорт "Снежен филм фест" (www.ridersfilms.com) започва с три "зимни" филма в столичния киносалон "Дом на киното" от 20.00 ч. на 5 февруари.

Следващите прожекции в София са на 7 и 8  февруари отново в 20.00 ч. на същото място.

След това фестивалът поема на пътешествие до Банско, където ще бъдат прожектирани лентите в селекция на 13, 14 и 15 февруари и в Пампорово – на 20, 21 и 22 февруари. Филмовото пътешествие предстои да се разширява с още градове в страната.

Деветте филма в програмата са изцяло български, правени между 2005 и 2013, и са ориентирани към тези, които вече обичат зимните спортове в планината, но и към онези, за които това може да се превърне в причина да открият тази любов.

Програмата:  

"3,2,1 зима" - автор Иван Тодоров
Free Spirit Week - автор Алеко Желязков
"Изгубената зима" - автор Стоил Димитров и Емануил Емануилов
"Скрити" - автор Иван Тодоров
Promise Land - автор Стоил Димитров
"Снежна линия" - автор Георги Гигов
Snow A Days - автор Стоил Димитров
"Следи" - автор Алеко Желязков
Its All Good - Never Know Productions

Както MySound.bg вече огласи, премиерата на "Снежна линия" се състоя в края на 2012 и изкуши не само със съспенс на кадрите, но и с крайно интригуващ саундтрак. Продукцията е озвучена от дузина актуални банди. От по-екстремен звук преминаваме към алтърнатив, пънк и рап, отскачаме при рока, а финишираме на експерименталния тътен, докато чертаем собствената си "музикална линия", поясняват от Zero Project Studio, където е "опечен" саундтракът.

Част от него е и актуалното видео на родната група Еверест (Everest), режисирано от Ангел Радев.

Виж клипа ТУК

А трейлър на "Снежна линия" - НА

"За нас карането на сноуборд и ски е олицетворение на свободата и с тези филми искаме да запалим у вас същото преклонение и любов към природата, което ни кара да обичаме живота повече и повече с всеки нов ден", споделя Владо Трифинов, организатор на първото издание на фестивала.

Във филмите ще видим как живеят любителите на екстремни зимни спортове, как тренират, каква концентрация и отдаденост е нужна, за да постигат невероятните си спускания и акробатични изпълнения. Лентите показват какво вдъхновява техните герои и коя е основната причина да рискуват здравето и живота си при всеки нов навалял сняг.

Цената на билетите за София е 5 лв. за три филма с обща времетраене около 2 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички