Eyesburn свирят песни от саундтрака на Munje в София


Eyesburn свирят песни от саундтрака на Munje в София

4289

Сръбската банда Eyesburn ще свири в столичния клуб "Порк Пай", Борисовата градина, утре, 13 юли.

Първата визита на музикантите е организирана от "Строежа" и Stagemasters с подкрепата на Bushmills и Jacobs 3in1.

Събитието отбелязва също така и първата годишнина на Dog War Reggae Blog.

Концертът ще започне утре в 20.30 ч. с другата изненада - софийската хард кор банда C4, обединяваща членове на Ласт Хоуп (Last Hope), Т.В.У. и Switchstance. Веднага след тях от 21.30 идва ред на гостите. Вратите на клуба отварят от 19.30 - час преди старта на програмата.

Eyesburn имат шест студийни албума. Сред най-известните песни на сърбите, освен познатите у нас "All Right", "Soya", "Agony", "Sun", "Foolin' I & I", са и двете съвместни изпълнения със Соулфлай (Soulfly) - "Moses", включена в албума "Prophecy", и "Innerspirit" от "Dark Ages". Най-голяма популярност в България обаче те добиват с участието с в саундтрака на култовия филм Munje. Там формацията е е включена официално с песента "Fool Control", но малко известен факт е, че големият хит от тази продукция - "Rizlu imaš, ličnu kartu nemaš", също е техен. Публично песента е записана на името на група Месо (Meso), която е въображаема, а в Munje оригиналните автори Еyesburn са заместени от актьори. Музикантите твърдят, че никога не са изпълнявали парчето на живо и не са имали идея да го включват в сетлистите си. По молба на организаторите обаче те са обещали да го направят за първи път на живо в София!  

Кросоувър-реге формацията е в процес на реюниън след близо 5-годишно прекъсване, като концертът й в "Порк Пай" ще бъде сред първите в нейния афиш от дати. Eyesburn са немалко популярни и в България, а фронтменът им Horsman Coyote има две общи песни със Соулфлай и вече е бил редом до Макс Кавалера в София преди две години. Създаването на групата датира от началото на 90-е, като нейната дългогодишна кариера й отделя мястото на една от най-успешните и влиятелни за стила си формации не само в Сърбия, но и на Балканите.

Билетите се разпространяват предварително през мрежата на "Тикетстрийм" на цена от 7 лв., а в деня на концерта и на място ще струват 10 лв.

Meso

"Rizlu imas licnu kartu nemas"

http://www.youtube.com/watch?v=O82FWKE63sk

Още - на:

www.stroeja.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички