Фентъзи от Финландия в Картини от една изложба


Фентъзи от Финландия в Картини от една изложба

4866

Албумът на Dreamtale - "Epsilon", ще бъде представен в "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР на 2 ноември, събота, след новините в 21.00 ч.

В началото на 1999 китаристът Rami Keraren поставя в Tampere основите на финландската симфоник пауър метъл група  Dreamtale, която бързо набира популярност с кинематографичната структура на своите композиции, епичната звучност, мощните хорове, виртуозните сола и богатия инструментариум.

В своя пети студиен албум, наречен на петата буква от гръцката азбука - "Epsilon", формацията продължава развитието на темите от предишните си издания, повлияни от книгите на J.J.R.Tolken, Robert Jordan и Terry  Pratchett.

Ето какво споделя певецът Erkki Seppanen:

"Аз пиша текстове в стил фентъзи, това изглежда като бягство от действителността, но винаги е по повод на теми от деня. Чета много, най-вече фентъзи книги, които силно ми влияят. Вдъхновявам се от всичко около мен, това често е природата, може да е някой филм или случка. Само моето въображение поставя граници на творческите ми пориви. Във всеки текст от албума  "Epsilon" има нравствен аспект, без значение дали става дума за господарката на хилядите езера ("The Lady Of A Thousand Lakes"), за смъртоносни игри ("Mortal Games") или безсмъртни смешници ("Where Jesus Reign").
   
Графичният дизайн на диска е направен от българката Диляна Делчева.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички