Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Фестът Thrash Till Death ще люлее Каварна на 13 август!


Фестът Thrash Till Death ще люлее Каварна на 13 август!

6330

Третото издание на най-тежкия рок фестивал в България - Thrash Till Death, ще се проведе в Каварна на 13 август 2008 година.

Траш метъл идолите Оувъркил (Overkill), aмериканците Екзъдъс (Exodus), канадските пауър метъли - Трий Инчес Ъф Блъд (3 Inches Of Blood) и българите от Ласт Хоуп (Last Hope) са групите, които ще забият за първи път на сцената на феста.

Организаторите на екстремната фиеста - община Каварна и "Жокер Медиа",  съобщиха, че билетите ще бъдат пуснати в продажба от днес - 14-и юли, в Билетния център на НДК, София, и в мрежата на Ticketstream.bg. Входът е с цена 25 лв., а в деня на събитието - 30 лв.

Тази година за първи път в България ще стъпят маститите Оувъркил. Те са едни от създателите на съвременния облик на траш метълa, оформяйки го като жанр в тежката музика. Групата е сформирана в началото на 80-е години на миналия век в Ню Джърси, САЩ. Металните момчета бързо се превръщат в истинско явление на траш сцената заедно със светила като като Металика и Антракс. През годините бандата издава редица албуми, изпълнени с много енергия и агресия, като най-голяма слава групата достига с излизането на албума “Horrorscope” (1991), който се смята за най-добър и до днес. Оувъркил ще стъпят триумфално на сцената на "Thrash Till Death" като хедлайнъри. В края на миналата година бандата издаде и нов албум - “Immortalis”: енергичен, брутален и агресивен. Това е петнадесети албум на формацията. Тя е в състав: Боби Блиц - вокал, Ди.Ди. Върни - бас китара, Дерек "Дъ Скъл" Тейлър - ритъм китара, Дейв Линск - соло китара, както и наскоро присъединилият се барабанист Рон Липницки. Всички песни в албума “Immortalis”  са написани от Боби и Ди. Ди. Върни. В парчето “Skull Аnd Bones” като гост  вокалист участва Ранди Блайт от Лем Ъф Год.

Агресорите от Сан Франциско - Екзъдъс, също са особено очаквани. Те идват за първи път у нас. Групата е основана от Кърк Хамет и Том Хънтинг през 1982. Интересен е фактът, че в самото начало те разпространявали музиката си ъндърграунд и то с голям успех. Година по-късно Кърк е поканен от Металика да заеме мястото на Дейв Мъстейн, който вече имал проблеми с алкохола. След тази промяна в състава Екзъдъс издават дебютния си албум – ”Bonded By Blood”(1985), който и до днес е сред от най-значимите албуми в история на траша. Преди да запишат втория албум  - „Pleasures Оf the Flesh”, вокалистът Пол Балоф също напуска, а неговото място заема Стив "Зитро" Суза. През годините Екзъдъс свирят с всички големи метъл банди като Пантера, Антракс, Моторхед, Блек Сабат, Селтик Фрост, Мегадет, Металика и свирепата кор банда на рапъра Айс Ти - Боди Каунт. Не е тайна, че пионерите в екплозивния метъл са вдъхновили и изиграли важна роля за оформянето на банди като Металика, Тестамент, Дет Ейнджъл и др. След като на два пъти се разпада, групата най-после се събира през септември 2001, за да подкрепи Тестамент и в емблематичното шоу Thrash Оf Тhe Titans, заедно с Легаси, Антракс, Ес Оу Ди и Дет Ейнджъл.

Канадците от Трий Инчес Ъф Блъд се събират през 2000 по повод повторен концерт на старата им група, след който решават да останат заедно. Спийд и пауър метъл бандата се отличава с двата си вокала - фалцет и стрийминг вокал. През 2006 подгряват концерт на Айрън Мейдън в Калифорния, а след излизането на последния им албум „Fire Up Тhe Blades”, свирят на "Ozzfest 2007". Феновете в Каварна също ще ги чуят за първи път на родна земя.

Българското участие на тазгодишния "Thrash Till Death" ще бъде в лицето на Ласт Хоуп. Бандата вече има опит в съвместните концерти с чужди групи. През 2003 са на една сцена с нюйоркските крале на хардрока Медбол, в същата година разтърсват Солун заедно с английските хард метъли Стампинг Граунд. В София Ласт Хоуп трябваше да са съпорт на култовите Антракс, но дъжд провали изявата на чуждестранните гости преди няколко години на феста "Арена Музика". Последният им албум - "My Own Way", се смята за най-добрия, който бандата е правила до момента.

В предишните две издания на Thrash Til Death Fest са гостували все знаменити банди - Нейпълм Дет, Дистракшън и Мистик Съркъл, а миналата година стомана ляха Сепултура и Дарк Фюнъръл.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички