Френски пост-рок в следващия епизод на Аларма Пънк Джаз 2012


Френски пост-рок в следващия епизод на Аларма Пънк Джаз 2012

4863

Следващият епизод от "българските Пийл Сешънс" (както "Зюддойче Цайтунг" определя фестивала "Аларма Пънк Джаз") е в не особено традиционния за събитието ден неделя (29 април, от 21.00 ч.). Т.е. – концертът ще се проведе в последния уикенд на април в столичния бар "Кода" (Coda), но ще бъде излъчен малко след празниците.

Проявата е съвместно начинание на Николай Ганков от Ugly And Proud Records и фестивала на програма "Христо Ботев", a главни герои са французите LD Kharst.

Те са обединени в пост-рок квартет, който ще допадне изключително много на феновете на групи като Khuda, Mental Architects и Man Zero. Всъщност, понастоящем – квинтет. Няколко седмици преди източноевропейското им турне, барабанистът Адриен претърпява битова злополука, която изкарва от строя лявата му ръка за дълъг период от време, но вместо да отменят обиколката, музикантите намират далеч по-добро решение – тръгват на турне с двама барабанисти: Адриен с дясната си ръка и басистът на групата Вивиен с втори сет барабани на сцената. Защото това не е шоубизнес, това е DIY. И на първо място винаги стои музиката, пътуването на турнета и живият контакт с публиката, а не някакви други обективни или имагинерни условности.

Обиколката на LD Kharst включва 20 концерта – във Франция, Италия и целите Балкани, като местата, на които свирят, съвсем не са случайни (например в Любляна преди няколко дни свириха в култовата ъндърграунд фабрика "Товарна Рог"). Поводът е ЕР-изданието им "Stupid Competitions". Начинът, избран от LD Kharst за разпространение на шестте пиеси, също никак не е случаен: изданието е качено за свободен даунлоуд на сайта им, като има специален линк, където можете да направите доброволни дарения, ако сте харесали музиката им. Защото "творчеството е безценно", както казват самите те.

Концертът им в София, организиран от Ugly And Proud Records и "Аларма Пънк Джаз" включва още една изненада. Ще има и погряващ акт: Мишо от Резервен план с акустичния си хардкор-проект XMISSUEX, чиито първи записи ще бъдат осъществени именно от "Аларма".

На събитието довечера ще бъдат обявени следващите концерти на "Аларма Пънк Джаз" от серията "Звуково изобразяване на града", които ще се състоят между май и юли.

Вход 5 лв.

Бар "Кода" e на улица "Лавеле" 19. 

Повече на:

http://www.facebook.com/alarmapunkjazzfest

http://www.ldkharst.com

http://www.bnr.bg

http://www.myspace.com/rezervenplan

Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=4xIt-0eSEgU

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички