H2O! Хардкор до дупка в София!


H2O! Хардкор до дупка в София!

5531

"RE-Act" представят една от най-емблематичните групи на съвременния американски хардкор - H2O.

Гостите ще разцепят в столичния клуб "The Box" (бул. "Александър Стамболийски" N 41) на 5 май. Съпорт от българска страна са Индигнити (Indignity), Брадърс Ин Блъд (Brothers In Blood) и Резервен план.

Начало 20.00 ч.

H2O възниква първоначално като страничен проект на членове на Сик Ъф Ит Ол (Sick Of It All) и култовата фигура от нюйоркската хардкор сцена Тоби Морс (който по това време е роуди на Сик) - почти на шега започват да откриват концертите на едно от турнетата на бандата, но изненадващо още в началото публиката приeма този проект изключително възторжено, мълвата се разнася и след всяко изминало шоу H2O се радват на все по-засилен интерес - най-вече заради харизматичното присъствие на фронтмена Тоби Морс.

Той от своя страна се амбицира, насърчаван от приятелите си формацията, и решава да привлече постоянни членове, като в един момент H2O се превръща в истинска група. Тя успява да си създаде завиден ъндърграунд статус още преди да е записала и една песен. Използвайки "връзките" си в сцената, Тоби и неговата банда свирят на всеки възможен голям или малък концерт и още в първата година имат зад гърба си десетки участия с най-големите имена в американския хардкор и пънк - от Сик Ъф Ит Ол, Murphy's Law, CIV, Madball, Skarhead и т.н. - през Pennywise, NOFX, Misfits, 7 Seconds и Dropkick Murphy's - до Rancid, Mighty Mighty Bostones, Social Distortion и дори No Doubt.

Машината се завърта, излиза едноименният дебют, който прави огромно впечатление на целия хардкор свят - група, която идва от дълбините на нюйоркския хардкор, но звучи много по-мелодично и позитивно в сравнение с тежкия груув на традиционния Ийст Коуст саунд - още повече на фона на зараждащия се и ставащ все по-популярен (по това време) метълкор.

Първите 3 албума ("H2O", "Thicker Than Water", "FTTW") днес са абсолютна класика, а заради четвъртия - "Gо!", подписват договор с мейджър лейбъл, което води и до 2-годишни безспирни турнета из цял свят. Следва затишие - междувременно Тоби Морс е привлечен в състава на друг суперпроект - Hazen Street, заедно със старите си другари - Хоя Рок и Фреди Кришън от Madball, Маки Джейсън от Cro-Mags (Фън Лавин Криминалс) (Fun Lovin'Criminals), както и Дейвид Кенеди от Box Car Racer. През 2007 H2O отново се активизират и следащата 2008 е белязана с подписването на договор с водещия американски независим лейбъл "Bridge 9" и издаването на дългоочаквания 5-и албум "Nothing To Prove" -  издание, което по нищо не отстъпва на ранните класики - отново с впечатляващ списък от гости от групи като Madball, Сик Ъф Ит Ол, Skarhead, Cro-Mags, Alkaline Trio, Gorilla Biscuits, Agnostic Front, 7 Seconds и други.

Тази година H2O празнуват 15 години от създаването си и това е основният повод за поредното им турне, което ще премине и през Балканския полустров - за първи път в историята на тази група, тя ще свиря в Румъния, Сърбия и най-важното за нас - България!

www.myspace.com/h2ofamily

Българската част на концерта също не е за подценяване - откриващите Резервен план са все по-активни напоследък, особено след като издадоха диска си "Нека горят". За Брадърс Ин Блъд това ще е своеобразно завръщане на сцена, след почти едногодишно отсъствие от местния концертен живот. Индигнити едва ли имат нужда от представяне - една от най-старите и класически групи в историята на българския хардкор, съвсем заслужено е в позицията на основна банда от българска страна.

Билети могат да бъдат закупени предварително в магазини "О.Ч.З.", "Corporide" и "Блок", както и в мрежата на www.eventim.bg - цена 25 лв.

В деня на концерта, на място - 30 лв.

Още на:

www.myspace.com/reactbooking

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички