И Accept на Kavarna Rock 2013


И Accept на Kavarna Rock 2013

4347

И металните юнаци Accept (Аксепт) ще ударят в афиша на тазгодишното издание на Kavarna Rock, информираха организаторите на фестивала.

Немската банда ще свири на 1 юни, ден преди другите знаменити гости - Deep Purple (Дийп Пърпъл). Както MySound.bg нееднократно информира, динозаврите на рока ще представят пред родната публика парчета от своя чисто нов - 19-ти пореден студиен албум "Now What?!"

Историята на Accept започва през 1968, когато Udo Dirkschneider и Michael Wagener сформират група с името Band X, впоследствие превърнала се в Accept. Преминавайки през много промени и спорадични прояви, съставът стартира своите сериозни изяви едва през 1976, когато музикантите са поканени за участие в един от известните немски фестивали - Rock am Rhein. Дебютът - логично, носи името на групата. След издаването му съставът се променя – на мястото на китариста Gerhard Wahl и барабаниста Frank Friedrich постъпват Stefan Kaufmann и Jörg Fischer. Следва вторият албум - "I'm A Rebel" (1980) с едноименно парче, писано за  AC/DC, което предизвиква фурор. През 1983 групарите записват следващата си тава и присъединяват към турнето на Judas Priest (Джудас Прийст), а през 1985 пускат класическата "Metal Heart", продуцирана от Dieter Dierks, който е продуцент на Scorpions. Повратна точка за групата е отделянето на вокалиста, който решава да се отдаде на солова кариера. Паралелно с работата над "Animal House", групарите започват да търси нов певец. След няколко опита е избран американецът David Reece, който дебютира на фронта на Accept в диска "Eat The Heat". През 1990 излиза записаният още през 1985 "Staying А Life", който има за цел да ознаменува кариерата на бандата дотук. Няколко години по-късно екс-членовете на Accept решават да се обединят и издават "Objection Overruled", който албум бележи страхотен успех в САЩ и Европа. Между 1997 и 2005 всеки от музикантите се занимава със собствен проект, докато през 2005 Accept отново не се събират в първоначалния си вариант - Hoffmann, Baltes, Dirkschneider, Frank и Schwarzmann. След четиринайсет години на бял свят се повява дългоочакваният нов албум на групата - "Blood Оf The Nations" (2010). Миналата година излезе "StalingradМарк Торнило (Mark Tornillo) (на снимката) като фронтмен , последното засега творение на Accept.

Бандата не е за първи път на рок фестивал в България. През 2005 тя люля Каварна, през 2010 повтори, а сега се връща, за да изпълни и парчета от последните няколко години. След страхотния творчески подем, в който се намират рокаджиите, се очаква да предадат от заряда си и на българската публика.
 
Kavarna Rock 2013 ще се проведе на 1 и 2 юни.

Промоционални билети за двата дни вече се продават в мрежата на Eventim на цена от 70 лева. Промоцията ще продължи до 31 януари, като след това двудневният пропуск ще бъде на цена от 90 лева, а еднодневният - 60.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички