ITSI се завръщат в нов състав, по-зряло звучене и по-бързи пeсни


ITSI се завръщат в нов състав, по-зряло звучене и по-бързи пeсни

4191

Софийската алтърнатив метъл банда ITSI вече е в нов състав, в който смята да реализира своя трети студиен албум, съобщава MUSIC VAULT.

Самият диск се очаква през лятото. По думите на китариста и лидер Антон Димитров съвсем скоро групата ще пусне трейлър, представящ следващия диск. "Ще включва пет-шест рифа от новите ни парчета и ще ви запознае с новите хора, с които сме се хванали на хорото. Имаме неща, които са на такова демо ниво, че спокойно могат да се издават. Но смятаме да влезем и да запишем целия албум наново, както си трябва", казва Димитров.

Звученето на новите парчета той определя като "една идея по-пораснало ITSI". Те ще притежават и повече бързина – нещо, което може би липсваше на втория албум на групата "Last Days", който излезе през февруари 2012.

Четири месеца и едва два концерта след това групата отново изпадна в безтегловност заради промени в състава. Музиакантите се разделиха по взаимно съгласие с фронтмена си Димитър Георгиев, а за басиста Боян Карамфилов се оказа невъзможно да съвместява свиренето в ITSI с останалите си ангажименти. Затова и се наложи съставът да преустанови концертната си дейност.

"Като цяло в новия ни материал има по-бързички неща, бластбийтове. Имахме нужда от това. Но албумът няма да е траш, дет, грайндкор или нещо подобно. Парчетата пак са изтеглени назад и тук-там избухват. Но новите хора, които са малко по-млади, вкарват и техния хъс и заряд", допълва Антон Димитров.

ITSI отказват да се ангажират със срокове, макар че по техни изчисления новият албум може да се очаква през юни. "Работим здраво, за да го реализираме  дотогава. Но всичко може да се случи, така че не искам да подвеждам хората", завършва Антон.

Актуалният лайн-ъп на формацията включва Антон Димитров (китари), Ивайло Венциславов–Ръката (бас) Павлин Николов (барабани), Димитър Василев (китара, Impenitence), Милко Дюлгеров (вокали, Parasitic Procreation) и Ростислав Трифонов (диджей), като последните трима са новите музиканти.

Още за ITSI:

https://www.facebook.com/itsipsycho

http://www.myspace.com/itsipsycho

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички