Какво кара българите да дават пари за концерти?


Какво кара българите да дават пари за концерти?

3992

Билети за култура е озаглавено поредното издание на Темата по "Нова телевизия".

Автор: София Стойчева, оператори: Цоньо Данчев, Кирил Тасев.

Цели четири концерта – на Лепа Брена, Ванеса Мей, Мария Илиева и Содом (Sodom) (който всъщност се провали с гръм и мълния), бяха обявени в София в един и същи ден миналата година.

Шаде (на снимката), Жан Мишел Жар и Том Джоунс (Tom Jones) са другите световноизвестни изпълнители, дошли в България и успели да напълнят зала "Арена Армеец" докрай. В навечерието на Коледа виенският Щраусоркестра разпродаде билетите за зала 1 на НДК в два поредни дни, като за втората дата пристигат и три автобуса зрители от Пловдив.

Над 70 хиляди са зрителите на Националната опера и балет за изминалата година. Същото се наблюдава и на театралната сцена. През 2011 в българските театри са влезли един милион зрители, а за някои спектакли билетите са били разпродадени месеци напред. 2011 е най-успешната и за българското кино за последните две декади. Родните заглавия са били посетени от рекордните в най-новата ни история 60 хиляди зрители.

Всичко това е доказателство, че въпреки трудната икономическа ситуация в момента, компаниите, които продават билети за концерти, театър и опера, не усещат влиянието на кризата. Какво кара българите да дават парите си за култура?

Склонни ли са на компромиси, когато трябва да купят билети, или са готови да платят най-високата сума, за да си подарят изживяване, което ще помнят цял живот, ще стане ясно още от предаването, което започва в 19.30 ч. днес.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички