Killswitch Engage връхлитат с Disarm The Descent през април


Killswitch Engage връхлитат с Disarm The Descent през април

3731

Killswitch Engage разкриха името на следващия си албум.

Номинираната за Grammy метълкор банда от Масачузетс се завръща в светлините на прожекторите с "Disarm The Descent". Шестият диск на певеца Jesse Leach, китариста Adam Dutkiewicz, басиста Mike D'Antonio, китариста Joel Stroetzel и барабаниста Justin Foley ще бъде издаден официално на 2 април. Пилотното парче се нарича "In Due Time".

Записът, съдържащ 12 парчета, ще се появи чрез дългогодишния лейбъл на групата - Roadrunner Records, и ще е последовател на едноименния й проект от 2009.

Както MySound.bg вече извести, това е първи албум на бандата начело с оригиналния вокалист Leach след ключовия, дефиниращ жанра "Alive Or Just Breathing" (2002). Фронтменът се завърна през януари 2012 след 10-годишно отсъствие. Първият сингъл от предстоящия диск - "In Due Time", ще бъде достъпен дигитално на 5 февруари. Предварителните поръчки на албума стартират в началото на февруари.

"Disarm The Descent" беше наредене от списание Alternative Press сред най-очакваните албуми за 2013. Групата бе представена в Guitar World като една от бандите, на които да се обърне внимание през 2013. Повече от очевидно е вълнението на феновете на метъл и хард рок музиката по отношение на предстоящото завръщане на Killswitch Engage.

"От музиката, през текстовете до артуърка, всички сме много горди с това, което се получи накрая", не крие Leach. "За мен досега това е най-доброто ми вокално изпълнение, големи благодарности за ръководството на Adam и вярата му в моите способности. Изключително съм признателен за това къде се намирам в живота си в момента, да се върна в една страхотна банда с албум, за който сме много нетърпеливи да бъде чут от всички. Благодарности и на всичките ни фенове за тяхното топло посрещане и за безсмъртната им любов към Killswitch Engage", вдъхновен е вокалистът.

2012 беше натоварена за Killswitch Engage. С Leach - здраво захванал позицията си на фронтмен през последните 12 месеца, бандата изкара лятото в пътуване, разтърсвайки из основи залите в САЩ като част от турнето на фестивала Trespass America заедно с Five Finger Death Punch.

Групата наскоро се отправи на турне, което чества 10 години от излизането на "Alive Or Just Breathing". Музикантите изпълниха всички песни от албума, а някои любими парчета на феновете от златните  дискове - "The End Of Heartache" (2004) и "As Daylight Dies" (2006), също бяха част от сетлиста. Освен това Killswitch Engage бяха включени във високоуважаваната рубрика Hall Of Fame на списание Decibel, където всеки месец на седем страници се помества историята на създаването на най-значимите албуми в екстремната музика.

Между турнетата, бандата работи и по предстоящия "Disarm The Descent" заедно с продуцента Dutkiewicz. Колелото се е завъртя на пълни обороти през 2012, като музикантите предприеха и турнета. Времето е пред нас за следващата глава от кариерата на Killswitch Engage, които бяха на преден план след възраждането на новата вълна на американския хеви метъл, определил първото десетилетие от 21 век и останал жив и все така ритащ и през новото.

"Disarm The Descent" ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Още - на: официалния сайт на Killswitch Engage и страницата на бандата във Facebook.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички