Lycka Till: шведски фолк-пънк на Аларма Пънк Джаз


Lycka Till: шведски фолк-пънк на Аларма Пънк Джаз

9134

Поредната интересна формация от афиша на "Аларма Пънк Джаз" ще излезе на сцената в столичния клуб Coda от 21. 00 ч. тази вечер.

Lycka Till са DIY-квинтет от Умео, чието европейско турне, представящо материала от втория им албум "Rakt över munnen", включва общо 26 града от скандинавския свят от Балканите. Групата се състои от Елфрида (тромпет и перкусии), Бьорн (електрическа китара и орган), Еманюел (барабани), Томас (бас) и Виктор (основен глас и акустична китара) и ще допадне изключително много на феновете на The Pogues и Ла Плебе (La Plebe). Фронтменът Виктор също така е колега на "Аларма" от Шведското национално радио.

Текстовете на бандата са на шведски и английски и като влияния обхващат доста широк исторически диапазон – от Виктор Хара до no border акциите в съвременната неолиберална антиутопия, в която всички живеем. Но едновременно със сериозните послания, Lycka Till предразполагат и към пого и веселие, когато излязат на сцената.

Вратите на Coda, където през последните шест месеца "Аларма" представи значителен брой интересни формации от цяла Европа (L.D.Kharst от Франция, британците Sister Gracie, съвместно с Indioteque, Fjodor от Загреб и Алексадър Кид от "Дружба", живеещ и записващ в Копенхаген) отварят половин час преди началото на концерта, който ще започне в обичайния за "Аларма" час и ще се предава пряко по програма "Христо Ботев".

Още - на:

http://www.facebook.com/alarmapunkjazzfest
http://lyckatill.bandcamp.com
http://www.youtube.com/watch?v=sQ7AyB40Dyk
http://www.bnr.bg


Coda е на улица "Лавеле" 19.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички