Местят концерта на Tarja Turunen в Арена Армеец


Местят концерта на Tarja Turunen в Арена Армеец

2147

Концертът на Таря Турунен (Tarja Turunen), обявен в столичната зала "Христо Ботев" на 26 януари, ще се състои, но в зала "Арена Армеец".

Това съобщиха организаторите от Loud Concerts, пояснявайки, че преместването на събитието се налага поради големия интерес към самостоятелната изява на знаменитата финландка.

Вече са известни и подгряващите групи, които ще настроят родната публика за симфоничния метъл на бившата вокалистка на Найтуиш (Nightwish).  Преди нея ще се изявят италианските банди Sylpheed и Scala Mercalli. Всяка от тях ще предложи нещо различно и интересно на меломаните у нас.

Sylpheed е млада формация, издала само няколко демо записа досега, но покоряваща все повече фенове в Европа и САЩ. Тя е единствената италианска метъл група, свирила на престижния Sweden Rock Festival. Благодарение на двете дами в екипа, Ilenia на вокалите и цигуларката Noemi, шесторката създава оригинална музика, която не може да се ограничи в определен стил. Песните на Sylpheed съчетават метъл агресията с меланхоличното звучене на цигулката, а понякога в композициите им се прокрадват блек и траш рифове.

Scala Mercalli са основани през 1992. Музикантите определят стила си като епична смес от пауър, хеви и траш метъл. През първите няколко години след създаването си не могат да установят постоянен състав и действат предимно като лайв проект. Scala Mercalli записват дебютния си албум през 2004.

Както MySound.bg вече огласи, концертът на 26 януари ще е пето гостуване на Таря в България, след два концерта в София, изява на Каварна Рок Фест 2010 и мегаспектакълa на Скандинавския славей, както я наричат феновете й, в Античния театър в Пловдив на 21 септември тази година.
 
На концерта в "Арена Армеец - София" магнетичната певица ще излезе заедно със собствената си група. Шоуто е част от нейното световно турне в подкрепа на актуалния албум "What Lies Beneath". След обиколката музикантите ще се съсредоточат върху записите на нов диск и не възнамеряват да концертират в близките пет години.

По време на събитието публиката ще бъде разположена на терена в залата, а трибуните ще бъдат прибрани и няма да се ползват.

Пушенето в залата е напълно забранено, включително и във фоайетата. Всеки, който пуши на територията на залата, ще бъде изведен навън, без възможност да се върне повече в нея!

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на Ticketstream. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Office 1 Superstore, TBI Credit, M-Tel, Multirama, Technomarket, "На тъмно", както и онлайн чрез www.ticketstream.bg.

Пропуските се продават на цена от 40 лв., а на място в деня на концерта ще струват 50 лв.

Началният час е 20.00ч.
 
Закупените досега билети за концерта ще важат без презаверка.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички