Местят концерта на Териън в зала Юбилейна


Местят концерта на Териън в зала Юбилейна

6253

Концертът на Териън (Thеrion) ще се състои не в зала "Христо Ботев", както бе обявено, а в столичната зала "Юбилейна".

Както MySound.bg писа, първата изява на прочутите шведи у нас е на 18 ноември, четвъртък.

Решени да намерят по-добър вариант за грандиозния спектакъл на великата  група в България, организаторите Most Of Evil избрали тази зала заради  нейното модерно оборудване и обновен интериор. Мястото предлага отлична акустика, добра вентилация и оптимален капацитет от 1500 души.

Закупените билети важат без презаверка. Входовете на залата ще бъдат с официално контролиран достъп от страна на служители на Eventim с цел да се предотврати влизането с фалшиви билети. За нарушителите ще бъде сигнализирано и ще бъдат подведени под отговорност.

Юбилейна” се намира в сградата на ВТУТодор Каблешков”, кв. Слатина, на улица "Гео Милев" № 158.

До нея има удобен транспорт от всички главни точки на столицата:

Автобус № 404 - от Централна гара
Автобус № 11 - от Лъвов мост
Автобус № 9 - от Софийския университет
Тролейбус № 11 - от Сточна гара
Тролейбус № 4 - от паметника на Васил Левски
Трамвай № 20 - от Метростанция № 1
Маршрутни таксита - № 21 или № 48

Териън пристигат в София в изключително любопитен състав, който след драматичните промени в групата, в момента включва: Christofer Johnssonкитара, Thomas Vikström - вокал, Christian Vidal - китара, Johan Koleberg - барабани. Вокалното присъствие е подсилено от без време завърналия се от Dimmu Borgir Snowy Shaw, както и нежното участие на дамите Lori Lewis и Katarina Lilja.

Последната важна подробност, е че постоянният басист на групата Nalle Phalsson отсъства поради семейни причини и затова българските фенове ще имат невероятния шанс да видят в тази роля легендарния Waldemar Sorychta – мултиинструменталист, композитор и продуцент, оставил неповторимия си отпечатък върху творчеството на групи като: Муунспел (Moonspell), Самаел (Samael), Tiamat, The Gathering, Rotting Christ, Lacuna Coil, Borknagar, Грип Инк (Grip Inc.), както и самите Териън.

Планираният график на събитието е, както следва:

Вратите отварят – 19.00 часа

Loch Vostok - 19.30 - 20.05 часа
Lepprous - 20.20 - 20.55 часа
Териън - 21.25 - 23.25 часа
      
Териън е група, чието име винаги трябва да се пише с много удивителни накрая, и чиято история представлява отделен ключов раздел в историята на съвременната метъл сцена. Стартирали с корени в дет метъла в далечната 1987, те претърпяват плавна и впечатляваща еволюция през годините като с времето създават своя, неповторена от никого, еманация на най-хубавото от класическия хеви метъл, готик метъла и грандиозния симфоничен метъл. 

За разлика от други формации, където оперните влияния, хоровете и оркестрациите служат главно за ефектна притурка, която комерсиализира стила им, при Териън тези елементи само засилват театрално-мистичната атмосфера, подчертават оригиналните класически влияния и са развити толкова мощно и мащабно, че в момента проектът Териън дори не може да се нарече „група” в общоприетия смисъл на думата.

Днес музикантите работят в своя собствена лига, с размах и професионализъм, които освен в студийните албуми, най-ярко личат в живите им представления. Освен хор и певици, през последните няколко години неизменно включват в живите си участия класически музиканти и солисти или цели симфонични оркестри. Резултатите от тази работа са запечатани по чудесен начин в последните им концертни албуми "Live Gothic" (2008) и "The Miskolc Experience" (2009), които смесват по вълшебен начин енергията на метъла със съвършенството на класиката.

С 22 албума в над 22-годишната си история Tериън пристигат у нас в разцвета на творческата си дейност, за да  представят новия си студиен албум на един от най-желаните концерти в топ списъка на всеки метъл фен.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички