Молотов искат каса като на Джон Бонъм от Лед Цепелин


Молотов искат каса като на Джон Бонъм от Лед Цепелин

4645

Мексиканската шайка Молотов пристига за първи път в България на 11 април.

Те идват за втория рожден ден на радио "Тангра Мега Рок", а по-специалното в случая е, че барабанистът им, Ранди Ебрайт, наричан “Ел Гринго Локо” или “Лудия Гринго”, който свири на комплект барабани с 26-инчовата каса, държи да използва такава и за шоуто на групата му в София.

Обикновено барабанистите използват 22-инчова каса, а този по-голям барабан има значително по-плътен и гръмотевичен звук.

Задължително е да се спомене, че 26-инчовата каса е една от емблемите на легендарния Джон Бонъм от Лед Цепелин.

Друг много типичен използвател на 26-ица е Йън Пейс (Дийп Пърпъл) в ранните си години, както и Кози Пауъл (Рейнбоу, Блек Сабат), който през цялата си кариера е отказвал да свири на друго, освен на две огромни 26-инчови "бъчви".

"Тангра Мега Рок" се свързаха за консултация с част от българските промоутъри по въпроса, но те са единодушни - такъв инструмент в България няма!

“Само барабанистът на Пейдж и Плант дойде с такава каса през 1998”, споделил Димитър Ковачев-Фънки от "София Мюзик Ентърпрайсис".

“Не, най-много с 24-инчова каса са свирили на нашите концерти”, допълнил Мартин Стоянов от "Жокер Медия".

В момента от "Тангра Мега Рок" търсят да наемат инструмента от съседните ни държави и ако не успеят, ще преговарят с групата за компромисна 24-инчова каса.

Молотов и техният многoброен екип пристигат в София специално от Мексико Сити, като след това имат още само един концерт в Европа - на фестивал в Испания.

Билети за шоуто в зала "Христо Ботев" може да откриете в билетния център на НДК, мрежите на Eventim.bg и Ticketstream.bg

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички