Ozric Tentacles в София: необхватeн вътрешен космос и спейс кекс


Ozric Tentacles в София: необхватeн вътрешен космос и спейс кекс

3992

Започваме с нещо, което би трябвало всички вече добре да знаете: твърде малко неща на тоя свят наистина имат някакво значение.

Времето например изобщо не е от тях. Така че си започваме лежерно в изцяло преобразения столичен клуб "Микстейп 5" под звуците на Younger Brother. Екипът на Рала, Спарто и Йоан е превърнал голямата зала в психеделична пещера, украсена с флуоресциращи мандали, плетени на една кука: с една дума, ако твоята баба решеше да набере други гъби в планината, вероятно щеше да ти подари това за холната маса. Впрочем после бихме ти дошли на гости.

Но сега си говорим за други гостувания. Започваме с поздрав от супервеликолепната Brandi Wynne и посрещаме Project RnL от Израел. Върли сладури, с неподправен кеф правят джаз сайкъделик лаундж и претворяват песни, популярни до втръсване, в почти неразпознаваеми и доста леснослушаеми кавъри. Имат и авторски парчета, разбира се. Както всеки лаундж, и това е малко като да забравиш някой тематичен канал, пуснат докато приготвяш кекс... спейс кекс. Парчетата са както "песни, които харесваме, и такива, които не харесваме". Разбирай - от "Move Like Jagger" през реминисценции за стари компютърни игри до The Real Slim Shady, което събужда рязко носталгията в половината клуб. So 90s. Та, весели са, и Brandi Wynne, редом с част от публиката, танцува щастливо с кристалните си джапанки, само че останалите, които не сме достигнали това ниво на духа, почваме малко уморено да си смучем питиетата. Макар че последното парче определено си струва чакането.

Следва почти незабележима пауза и започва нещо, което е абсолютно безсмислено да описвам в подробности. Най-хубавото е, че от (следвам кредитите, дадени от самите Wrong): Binar, "Аларма Пънк Джаз" и Гладис се погрижиха всичко да бъде филмирано и, честно казано, последните дни си го въртя едва ли не на рипийт. Едно евала на хората с камерите, които успяха да свършат страхотна работа без да попречат на изживяването на никого.

Всички от Ozrics - начело с Ed Wynne, основателят на групата, свирят в транс не по-малък от този на публиката. Психеделични образи и ярки светлини се сипят сред всички по време на първия гастрол на формацията у нас, но - поне за мен, музиката е напълно достатъчна. Аз лично съм предимно със затворени очи... обаче зад клепачите експлоадират какви ли не цветове. Когото и да попиташ за този концерт, вероятно ще е изживял нещо много различно и свое, но във всеки случай обобщимо като: беше значимо. Не всеки ден нещо такова се случва, наистина. Честно казано, би било фатално да е твърде редовно.

За по-силните духом и телом, след два и половина започват сетове на прекрасните родни артисти Surbahar и DJ Kundalini.
Снимки на  Серж Сетиян в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички