OZZFest се завръща с гръм и мълния


OZZFest се завръща с гръм и мълния

4821

Това е турнето, на което феновете винаги са най-шумни...    

Над 15 години след старта на OZZFest, основополагащото събитие за хард рок турнетата и фестивалите се завръща този август. Изявите са в 6 американски града с експлозивни банди, водени от Ози Озбърн (Ozzy Osbourne) и Мотли Крю (Mötley Crüe) (на снимката), за които това ще е първо участие на OZZFest. Бандата не е била на турне с Ози от легендарното арена турне през 1984.

OZZFest 2010 е многоочакван заради отсъствието му през 2009 и единствената убийствена дата през 2008 в Далас, Тексас, с Ози и Металика (Metallica) като хедлайнъри. Тази година стартът ще бъде в Сан Бернандино (родното място на първия OZZFest през 1996) и ще продължи с обиколка на Чикаго, Хартфорд, Камдън, Питсбърг и Бостън. "Live Nation" промоутира събитието.  

Акценти на главната сцена ще бъдат Ози, Мотли Крю и Роб Халфорд (Rob Halford) (участвал за последен път на OZZFest с Джудас Прийст (Judas Priest) през 2004 с пълни сетове. Той ще изпълнява песни от соловата си кариера, както и парчета на Джудас и другия си проект - Файт (Fight).  Девълдрайвър (DevilDriver) и Нонпойнт (Nonpoint) ще допълнят програмата на главната сцена.

Втората сцена ще бъде водена от шесткратните ветерани на OZZFest Блек Лейбъл Състайъти (Black Label Society), които ще бъдат подкрепени от Drowning Pool, Kingdom Of Sorrow, Goatwhore, Skeletonwitch, Saviours и Kataklysm.  

Всяка дата включва 13 банди на двете сцени, като шоуто ще започва в 1 на обяд. Освен това посетителите на феста ще могат отново да посетят “Village Of The Damned” с множество интерактивни забавления, конкурси и мърчандайз предложения.

Сред най-очакваните шоута безспорно са тези на Озбърн. Това са неговите първи изяви в САЩ, на които ще презентира новия си диск. "Scream" e първото издание на основателя на OZZFest от 3 години и 10 студиен албум в дискографията на рокаджrята. Както "MySound.bg" информира, бандата на вечния Ози се състои от новия китарист Гас Джи, басиста Бласко, барабаниста Tommy Clufetos и кийбордиста Adam Wakeman.

OZZFEST 2010:

Дата                Град                

14 август        San Bernardino, CA
17 август         Chicago, IL            
19 август        Pittsburgh, PA
21 август         Hartford, CT    
22 август         Camden, NJ
24 август         Boston, MA    

За OZZFest:

От 1996 OZZFest е мястото за раждане на големи банди. Фестивалът е бил основна движеща сила за кариерите на платинени артисти като System Оf А Down, Disturbed, Linkin Park, Incubus, Slipknot, Queens Оf the Stone Age, Godsmack, Avenged Sevenfold, Mudvayne, Lamb Оf God, Killswitch Engage, Lacuna Coil и др.

За "Live Nation":

"Live Nation Entertainment" (NYSE-LYV) е най-голямата ентъртейнмънт компания в света, която се състои от пет компонента: промоутиране на концерти и управление на венюта, спонсорство, продажби на билети, онлайн търговия и мениджмънт на артисти. Организацията търси начини за подобряване на изпълненията на живо за артистите и феновете: преди, по време и след шоуто.
 
"Live Nation" има 140 милиона продажби на билети, 21 000 проумотирани концерта, 850 спонсорски партньорства и средно по 25 милиона уникални юзъри на сайтовете за онлайн търговия през 2009.

За допълнителна информация - www.livenation.com/investors.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички