Потвърдено: Анатема за първи път в България


Потвърдено: Анатема за първи път в България

5185

От "Нова Музикална Агенция" потвърдиха, че организират концерт на Анатема (Anathema).
 
Първата изява на култовата британска банда е в столичната зала "Христо Ботев" на 6 май, четвъртък.

Анатема са почти готови с новия си студиен албум - "Horizons". Проектът е продуциран от братята Винсент и Дани Кавана, като по план трябва да излезе нa 26 април.

Даниел Кавана вече се се представи пред българските си фенове - сам, а и с някогашната фронтдама на Дъ Гедъринг (The Gathering) - Анеке ван Грисберген.

Билетите за концерта на Анатема са на цени 25, 35 и 45 лв. Продават се на касата на "НМА" в София, както и онлайн на www.newmusic.bg

Групата е създадена в Ливърпул, Англия, през 1990. Заедно с Парадайз Лост (Paradise Lost) и Май Даинг Брайд (My Dying Bride) създават и развиват дет и дуум метъла, но по-късно с излизането на албума им "Eternity" през 1996 преминава към атмосферик и прогресив рок.

Ключов момент в историята на бандата: симпатичният, но не особено гласовит Дарън Уайт е изритан през 1995, за да отстъпи място на Винсънт Кавана, който ще превърне Анатема в най-добре пазената рок тайна на Острова.

Отчетливо дистанцирани от метъл корените си, в края на 90-е ливърпулските братя Даниъл и Винсънт Кавана преобразяват своята група. Хеви вариант на късните Пинк Флойд (албумите "Alternative" 4, "Judgment")? Потенциален съперник на Рейдиохед (Radiohead) в по-интелигентния сегмент от бритпоп сцената ("A Fine Day To Exit")? Новите Ток Ток ("A Natural Disaster")?

Три пъти - да.

За повече информация - на : www.newmusic.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички