Прогресив и мрачна психеделия с Ювиги и Phase


Прогресив и мрачна психеделия с Ювиги и Phase

4300

Топли емоции от Ювиги и Phase и импровизации напук на техническите проблеми сгряха присъстващите снощи в столичния рок-бар "Адамс".

Нашите момчета Ювиги (на снимката) излизат на сцената около 22. 00, пред малка на брой, но ентусиазирана публика. Докато по-голямата част от очакващите Phase кротко стоят по ъглите, музикантите ни разхождат през двата си албума - "Сива пустиня" и "От първо лице", къдрейки прогресив пиеси и дискретно добавяйки фолклорни елементи. Бандата отдавна ни е позната, свири с ентусиазъм и уважение към публиката, тъй че "Злите езици" нямат какво да кажат.

Тълпата пред сцената се сгъстява, когато идва времето на Phase. Трифазният им психарлив рок се оказва много повече грууви на живо, отколкото на запис. Почти липсва студеният мрак от студийните; песните всъщност звучат откровено танцувално. Чуваме и много извинения за почти непрекъснатите проблеми с техниката и леко замазания звук; но пък те не са в състояние да помрачат Smashing-Pumpkins-овия чар на Phase. Гостите започват леко с парчета от първия си албум "In Consequence", прекъсвани отвреме-навреме. Като например, когато Thanos затананиква "Before you slip into unconsciousness…" и спира възторжените писъци с рязкото изявление, че The Doors ще дойдат по-късно. И забиват Placebo и Led Zeppelin (Лед Цепелин).

"Когато преди години свирихме в Сирия", неуморимо започва нов разказ, "хората там прочетоха "сайкъделик" в описанието на бандата и решиха, че трябва да свирим кавъри на The Doors. Оттогава винаги имаме няколко техни парчета готови".
 
Чуваме "Strange Days" и след приятно завръщане към авторското, мрачно "Hypoxia", Phase приключват с призив да пием по едно. Гърците бяха тук за втори и, съдейки по думите им, не за последен път. "Понеже всички в бара сме приятели тази вечер!"

Наздраве! Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерия".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички