Пурпурният идол на W.A.S.P.


Пурпурният идол на W.A.S.P.

3703

"Внимавай какво ще си пожелаеш, защото може да се сбъдне, - смъртта те дебне зад маската на Краля на Милостта".

С тези пророчески думи на гадателка започва бляскавата кариера на Jonathon Aaron Steel, лиричният герой от "The Crimson Idol" ("Пурпурният идол") - албум, знаков за калифорнийската група W.A.S.P.

"Всъщност основната тема в този албум е за любовта – споделя в интервю Blackie Lawless, лидер на бандата, автор на текста и музиката, – за любовта, която липсва на децата от страна на родителите им".

Jonathon от малък долавя тази липса, тя е причината на 15 години да напусне дома си след смъртта на брат си Michael. Открадва пурпурна китара от витрината на магазин и две години свири като уличен музикант, опитвайки се да събере пари за да издаде албум. Намира своя Мефистофел в лицето на "акулата" на шоубизнеса "Chainsaw" Charlie, благодарение на когото става рок звезда, но парите и славата не го правят щастлив – така и не среща любовта на родителите си…   

Култовият фронтмен Blackie Lawless, който влага доста автобиографични елементи в повествованието и се превъплъщава в 10 персонажи, признава, че е бил силно повлиян от Pete Townshend, когото нарича свой наставник. Blackie Lawless продължава с разказа си за "The Crimson Idol":

"Това е доста завързана история. Има десет песни, всяка от които съдържа някакъв евфемизъм. Нищо в албума не е такова, каквото изглежда на пръв поглед, всичко е символ на нещо определено. Може да приемете историята като сатира, в която всеки персонаж носи своята житейска правда. Ако сте на 18 години, вие вероятно ще намерите нещо свое. Но ако се върнете към албума след 5 или 10 години, може да откриете друга история. Не исках да правя музика за "бързо хранене", искаше ми се историята да има свой живот и след време".   

"The Crimson Idol" ще бъде представен от Сергей Шишовпредаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на  програма "Хоризонт" по БНР в събота, 19 декември, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички