Рамщайн подпалиха Белград с Benzin, да се стяга София


Рамщайн подпалиха Белград с Benzin, да се стяга София

6047

В събота вечер публиката в западната ни съседка стана свидетел на невиждан театрален спектакъл, придружен от светлинно-огнено шоу и чиста проба немски индъстриъл метъл!

Рамщайн (Rammstein) буквално оставиха без дъх над 20 000 в уникалната и препълнената белградска арена, които пяха и скандираха повече от два часа заедно с една от най-неподражаемите групи на съвременната рок сцена. Сред екзалтираните фенове отново имаше огромен брой българи, пристигнали в Белград специално да видят любимата си група.

Може би няма по-масов и убедителен посланик на немската култура по света в момента от Рамщайн. Бандата, която обърна световните представи за комерсиален успех, редейки римите си на немски и пълнейки текстовете си с игри на думи и символика, разбираеми само за твърдата им фен аудитория, убедително продължава да ръководи емоциите на публиката си до пълен транс.

Сред оглушителен пиро взрив в събота групата се появи на сцената, за да открие сета си с първото парче от последния албум "Liebe Ist Fur Alle Da". Докато успеят да мигнат, феновете чуха и видяха още няколко песни от албума, докато не пощуряха съвсем заедно с бандата на "Feuer Frei", "Ich Тu Dir Weh", "Benzin", "Links" 2 3 4 и емблематичното "Du Hast", по време на които огън бълваше от всякъде, включително и от устите на Тил Линдеман, Рихард Круспе и Пол Ландерс, а малки кукли, закачени над сцената избухваха една след друга. С немска прецизност на сцената се появяваше различна картина, изградена от уникален светлинен дизайн, хипер идейни пироефекти и атрактивна сценография.

Буквално всяка песен на немските зверове е превърната в спектакъл. Сетът завърши с меко казано екстравагантната сценография на "Pussy", по време на която вокалът Тил Линдеман обливаше публиката пред сцената с бяла пяна, гордо възседнал розово оръдие с впечатляващи размери и, хм, форма.

След оглушителния крясък на публиката, бандата се върна на сцената за първи бис и съвсем я доизтощи с перфектното изпълнение на "Sonne", "Haifisch" и "Ich Will". Тил Линдеман се появи и за втори бис с горящи сребърни крила в изпълнение на "Engel".  

Публиката отказваше да си тръгне дълго време след като групата напусна сцената след двучасовото си шоу. След края на концерта сръбските и българските фенове си разменяха фанелки на групата като след силен футболен мач.

Пред българските медии, отразяващи концерта в Белград няколко месеца преди идването на бандата в България, членовете на групата споделиха, че нямат никакво съмнение, че българските им почитатели ще ги посрещнат подобаващо след толкова години очакване. С огромен интерес те очакват да дойдат за първи път у нас през юни месец, за да срещнат най-накрая българската публика по време на фестивала "Sofia Rocks" 2010, който "Болкън Ентертейнмънт" организират у нас като част от европейската обиколка на "Sonisphere" това лято.  

Последният концерт от този кръг на европейското турне на бандата преди да излезе в кратка почивка и да тръгне на обиколка по най-големите рок фестивали в Европа, започна със семплото в сценографско отношение, но размазващо като звук изпълнение на съпорт бандата Chombichrist. Норвежката електро-индъстриъл банда повдигна духа на публиката и си спечели заслужени овации. Пред минималистично подредената сцена от 2 сета барабани и един сет синтезатори под съпровода на заразителен техно ритъм вокалът нареждаше своята любовна дарк поетика.

В края норвежците избухнаха, разхвърляйки всичките си инструменти и поканиха целия си екип на сцената, за да отбележат финала на неколкомесечното си суперуспешно турне.

Те няколко пъти благодариха на членовете на Рамщайн за това, че са им  дали шанса да пътуват с тях и да свирят пред огромна публика във всичките тези държави.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички