Rock Only! Фест с конкурсен характер предстои в Пловдив


Rock Only! Фест с конкурсен характер предстои в Пловдив

6899

Шумомер ще бъде инсталиран в пловдивската зала "Олимпиада" - да отчита овациите на публиката по време на "Rock Only!", фестивал с конкурсен характер.

Уредът ще послужи при определянето на победителите.

Това съобщи Костадин Тодоров, организатор на събитието, което ще проведе между 4 и 6 юни.

В момента тече оценката на демо записите, участващи в надпреварата. "Имаме над 30 талантливи родни групи", поясни той. Всяка от тях е изпратила по 3 предложения. Имената на мераклиите се пазят в тайна засега.

В закритото помещение, чийто капацитет е 1 000 места, ще бъдат инсталирани уредби - 15 киловата саунд, лампови усилватели за китаристите. "Оборудването е много добро, направо мечта за бандите, страхотна мониторна система", поясни Тодоров.

Предвидени са специални щандове и павилиони, където да бъдат изложени музикални инструменти, а и мърчъндайз. Пред залата ще има специална секция, където всеки ще може да пробва "Guitar Hero" и да "подръпка за разнообразие", според Костадин Тодоров.

"Надяваме се на концертите да има и ефектни мацки", не скриха надеждата си организаторите. Възможно е големият победител от "Rock Only!" да се изяви в рамките на тазгодишния фестивал "Spirit Of Burgas".

Събитието започва от 10 часа и в трите дни.

Първите два са квалификационни, последният - финален.

Качеството на изпълненията се оценява от професионално жури с 5-членен състав.

Наградният фонд е в рамките на 5000 лв. в парични и материални награди, както и различни поощрителни отличия - като безплатни часове за запис в студио, издаване на парчета в демо дискове на медийни партньори, контакти с импресарски агенции, възможност за участие в партньорски фестивали и други.

"Rock Only!" е конкурс за авторска музика, който цели да предостави легитимна трибуна на новоизгряващи рок групи, търсещи изява със собствено творчество.

Събитието е под партонажа на областния управител Иван Тотев.

Още - на:

http://www.rockonly.org

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички