No More Many More с ново видео и сингъл в "Тънка червена линия"
Официално подгряващо парти за концерта на Austere в София
Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"

Rolling Stone с класация на десетилетието и издание с две корици!


Rolling Stone с класация на десетилетието и издание с две корици!

5583

Tретият, специален колекционерски брой на сп. Rolling Stone е на пазара от утре.

Двете водещи теми в него са класация на най-добрите албуми, песни и филми за изминалото десетилетие и тайната история за разпадането на една от най-великите  групи на всички времена – Битълс (The Beatles). Изданието прави обобщение на 50-е най-добри албума и песни и 10-е най-добри филма на изминалото първо десетилетие от началото на 2000.

Медията, извоювала си името на безапелационен критик, отново не изневерява на традициите да представи своите “награди на десетилетието”. Интересното при тази класация е, че тя не е дело единствено на редакционния екип на списанието. Редица музиканти, продуценти, журналисти, трендсетъри и други авторитети от музикалната индустрия (от Ларс Улрих през Крис Мартин и Лил Уейн до Йоко Оно и Рик Рубин) са дали личното си мнение под формата на “изборни бюлетини”, които след това са обработени от одиторската компания "Ernst & Young" под наблюдението на редакционния екип. Този метод на изготвяне на класацията превръща резултатите от нея в еквивалент на статистически данни.

Чартът на 30-е най-добри български албума за периода 2000-2009 е изготвена по същия начин, като "Rolling Stone" се допита до мнението на 50 от родните артисти, журналисти, издатели, композитори и специалисти от музикалната гилдия, сред които Влади Ампов-Графа, Светльо Витков, Васил Гюров, Мария Илиева, Атанас Русков, Станислава Армутлиева, Мишо Шамара, Кирил Маричков, Елена Розберг, Боби Иванчев, Стефан Вълдобрев, Йордан Караджов, Илиана Бойчева, Ивaйло Кицов и т.н.

Колекционерското издание е с обем от 120 страници. Освен изключителния материал за десетилетието в музиката, българското Rolling Stone разказва скритата история за разпадането на Ливърпулския квартет. Актуалността на тази тема дори и днес прави всеки допълнителен коментар излишен. Информация от кухнята за препирните и конфликтите в най-великата група на всички времена. И най-вече – отговори на въпросите, които измъчваха феновете им десетилетия наред.
 
Като допълнение към основните материали от кориците, третият брой на българското издание разкрива подробности около двата безспорни филмови хита този сезон: "Здрач 2: Новолуние" и "Аватар" в интервюта с изгряващата звезда Тейлър Лотнър (Джейкъб) и култовия режисьор Джеймс Камерън.

И още:

В края на октомври в Ню Йорк се състояха два феноменални концерта по повод 25-а годишнина на Рок-ен-рол залата на славата, които събраха на една сцена и в съвместни изпълнения музиканти от ранга на Арета Франклин, Би Би Кинг, Ани Ленъкс, Брус Спрингстийн, Стинг, Йоко Оно, U2, Блек Aйд Пийс, Мик Джагър и др. В ексклузивен фоторепортаж от Марк Селигър списаниено разказва най-интересното от репетициите и бекстейдж подробности.

Какво е бъдещето на колите? Подготви се всичко, което знаеш за автомобилите, да бъде преобърнато с главата надолу. Прогнозите на едни най-големите експерти в областта на автомобилостроенето: Илон Мъск, изпълнителен директор на "Tesla Motors"; Боб Дейли, първи вицепрезидент на "Toyota"; Нанси Джоя, директор хибридни превозни средства на "Ford"; Брент Дюър, международен вицепрезидент на "Chevrolet" и др. на кръглата маса на Rolling Stone.

Безотговорността на хората в последните десетилетия и безхаберното отношение към природата са превърнали водните басейни в океан от пластмаса. Боклуците от сушата създават плаващо бунище, три пъти по-голямо от Испания, а отровите от него попадат в хранителната верига.

За първата си статия в списанието Кит Дусет пътува до Хавай, за да разкаже за Голямото тихоокеанско бунище.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички